1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. MASA BAŞI BU İŞLER ADAMI FITIK EDİYOR!
MASA BAŞI BU İŞLER ADAMI FITIK EDİYOR!

MASA BAŞI BU İŞLER ADAMI FITIK EDİYOR!

Uzmanlar, masa başında çalışmanın bel ve boyun fıtığına yol açabileceğini bildirdi.

A+A-

İş hayatında bilgisayar kullanımının artmasıyla kötü ofis ergonomisine bağlı masa başı çalışanlar sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabiliyor. Özellikle saatler boyunca masa başında çalışanlarda hareketsizliğe bağlı boyun, sırt ve bel ağrılarının ortaya çıktığını belirten manipülasyon uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, zamanla oluşan bu ağrıların gittikçe kişinin tahammül edemeyeceği boyutlara varabildiğini söyledi. Sürekli aynı pozisyonda bilgisayara bakarak çalışanların boyun egzersizleri yaparak oluşabilecek rahatsızlıklardan kendilerini koruyabileceğini kaydeden Şahabettinoğlu, şöyle konuştu: “Bu sürekli oturmalar, hareketsizlik sonucunda omurga çevresi kaslarda zayıflamaya ve sonuçta boyunda düzleşme, boyun ve bel fıtıklarına zemin hazırlıyor. Gün içinde hareketsizlik ve sürekli aynı pozisyonda oturmaktan kaynaklanan ağrılarınız belden bacağa yayılıyorsa bel fıtığı, boyundan kola ve ele yayılan ağrınız mevcutsa boyun fıtığı olma ihtimalini beraberinde getiriyor.”

Bursa’daki bir muhasebe departmanında çalışan Sevinç Demir, boynunda ağrı ve kollarında uyuşmalardan dolayı hastaneye gittiğini söyledi. Yapılan incelemelerin ardından ameliyat olması gerektiğini ifade eden doktorların elinden kaçan Demir, manipülasyon tedavisiyle sağlığına kavuştu. Çektiği sancıların ve ağrıların dayanılmaz bir şey olduğunu ifade eden Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne elim kalem tutabiliyordu ne de elimle bir şey kaldırabiliyordum. Arkadaşlarımın tavsiyesi ile manipülasyon tedavisini araştırdım ve Ali beye geldim. Yapılan incelemelerin ardından ameliyata gerek olmadığını söyledi. Yapılan 9 seanslık elle tedavinin ardından şu anda kendimi çok huzurlu ve şanslı hissediyorum.”

Sevinç Demir’in yaşadığı gibi rahatsızlıklarda hemen bir fizik tedavi uzmanına başvurulmasını tavsiye eden Şahabettinoğlu, Bursa’daki merkezinde uyguladığı manipülasyon (elle tedavi) yönteminin çok az sayıda doktor tarafından bilindiğini söyledi. Elle tedavinin hafif vakalarda 2-3, orta vakalarda 4-6 ve ileri vakalarda 7-9 seans uygulandığını anlatan Şahabettinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu tedavi hastalıklı bölgeye birtakım bastırma, germe ve döndürme gibi manevralarla uygulanır. Bu tedavi yöntemi masajla ilgili değildir. Ameliyatın sadece bel fıtığında ayaklarda ilerleyen kas gücü kaybı, idrar-büyük abdest kaçırma şikâyeti olan ya da ameliyatsız tedaviyle cevap veremeyen hastalarda, boyun fıtığında ise ellerde kollarda ilerleyen kas gücü kaybı olanlarda uygulanır. Tedavi bel ve boyun fıtıklarında yüzde 98'lik bir başarı oranına sahip.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız