1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Masaüstü bilgisayarı seyyar hale getirdi
Masaüstü bilgisayarı seyyar hale getirdi

Masaüstü bilgisayarı seyyar hale getirdi

Laptop almaya gücü yetmeyen engelli vatandaş, masaüstü bilgisayarı seyyar hale getirdi...

A+A-

Bursa’da, engelli olduğu için bilgisayar kullanmakta zorlanan bir vatandaş yeni bir buluş geliştirdi. Masaüstü bilgisayarı seyyar hale getiren engelli, artık istediği yerde rahatça bilgisayar kullanabiliyor.

bilg1.jpg

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde ikamet eden 44 yaşındaki engelli Hayrettin Özdemir, masaüstü bilgisayarı ilginç bir yöntemle seyyar hale getirdi. Para harcamadan bilgisayar engelini ortadan kaldıran Özdemir, şimdi bilgisayarını rahatça kullanmanın keyfini yaşıyor. Maddi imkanı yetersiz olduğu için laptop alamadığını, masaüstü bilgisayarını kullanılmayan engelli arabasına bağlayarak seyyar hale getirdiğini ifade eden Özdemir, “Ben daha önce laptop ve masaüstü bilgisayar arasında çelişki yaşadım. Engelli bir vatandaş olduğum için bunu elimde taşıyamam, kırarım, çarparım diye düşündüm ve böyle bir şey yaptım. Zaman içerisinde bu durum değişti. Bilgisayarı daha fazla kullanmaya başladım. Zamanımın çoğunu bilgisayarda geçirmeye başladım. Bunu nasıl seyyar hale getiririm diye düşündüm. Altına tekerlekli sehpa koydum. Modemini, kasasını, monitörünü, masaya iple monte ettim. Orijinalliğini bozmamak için vida kullanmadım. Bunu istersem bahçeye, köprüye çıkartıyorum. Böyle bir şeyi düşünmek zorundaydım. Buraya bağlı kalamıyorum. Laptop alma derdinden de kurtulmuş oldum” dedi.

Bilgisayarını dışarıda kullandığı zaman meraklı insanların başına toplandığını söyleyen Özdemir, parası olunca laptop alacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız