1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Maske takıp horon oynadılar!
Maske takıp horon oynadılar!

Maske takıp horon oynadılar!

Rize Senoz Vadisi'nde yapımı süren hidroelektrik santralleri protesto eden bir grup genç maske taktı, horon tepip, eylem yaptı.

A+A-

"Senoz Vadisi Koruma Platformu" üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, Üsküdar'daki Capitol Alışveriş Merkezi önünde toplandı.

"Karadeniz isyandadır" yazılı pankart taşıyan gençler, ilginç maskeleri ile dikkat çekti.

Eylemci gençler "Senoz halkı yalnız değildir" şeklinde slogan attıktan sonra, çalınan tulum eşliğinde yürüyüşe geçmek istedi.

Önlem alan emniyet güçleri ise grubun caddeden yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Grup tulum çalıp, yürüyüşe geçti. Polis ve grup arasında
kısa süreli gerginlik yaşandı.
25355
Polis grubun yan yoldan yürümesine izin verdi. Çevik kuvvet ekiplerinin uyarılarının ardından grup yan yoldan yürüyüşe geçti. Grup, yaklaşık 200 metre süren yürüyüşünü hidroelektrik santralin inşasını sürdüren şirketin önünde sonlandırdı.
25354
Burada grup adına basın açıklaması yapan Senoz Vadisi Koruma Platformu Sözcüsü Mustafa Akyıldız, "Bu ülkenin ve insanının doğal mirası niteliğindeki Karadeniz vadileri 700'ü aşkın hidroelektrik santrali projesi ile bölgede yaşayan
insanların hayatını hiçe sayarak tahrip edilmektedir. Havza planları yapılmadan ulusal ve uluslararası hukuk göz önünde bulundurulmadan Karadeniz'deki doğal ve kültürel yaşam topyekün yok edilmektedir" dedi.
25356
Gençler, basın açıklamasının ardından horon tepip tepkilerini dile getirdi. "Senoz'un sesi, kesecek sesi" yazılı pankartı şirketin girişine bırakan gençler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
25357

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum