1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Matematik yarışması sonuçlandı
Matematik yarışması sonuçlandı

Matematik yarışması sonuçlandı

24 okulun katıldığı, Oyak Ünye Çimentonun geleneksel olarak her yıl düzenlediği matematik yarışmasının Rize ayağı sonuçlandı.

A+A-

Dilek ASLAN - Oyak Ünye Çimentonun geleneksel olarak yaptığı matematik yarışmasının Rize ayağı sonuçlandı. 24 okulun katıldığı yarışmada birinciliği 29.12 puanla Rize Fen Lisesi, ikinciliği 25.27 puanla Rize Anadolu Öğretmen lisesi, üçüncülüğü 22.71 puanla Rize Anadolu Lisesi kazandı. Yarışmada dereceye girenlere birer plaket verildi. Birinci olan Rize Fen Lisesi öğrencileri ile Matematik ve rehberlik öğretmenlerine ise Cumhuriyet altını armağan edildi.
Rize Dedeman otelde yapılan ödül töreninde bir konuşma yapan Rize valisi Kasım Esen, “Göreve geldiğimi günden beri yaşam boyu eğitimi ön plana aldık. Atalarımız Viyana kapılarına kadar at sırtında gittiler. Biz de bilimde ve fende en ileriye gitmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Gelecekte var olabilmemiz için buna mecburuz. Bu nedenle yaşam boyu eğitime destek veriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız