1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Meğer Rize'de hafızlık yapmış!
Meğer Rize'de hafızlık yapmış!

Meğer Rize'de hafızlık yapmış!

Malatya’da öldürülen Protestan Necati Aydın’ın, Rize’nin Derepazarı İlçesi’nde Kuran Kursunda kaldığı, hafız olduğu ve hatim indirdiği ortaya çıktı.

A+A-

Malatya’da öldürülen Protestan misyonerlerden ’Pastör’ unvanına sahip Necati Aydın’ın, lise öğrenimini gördüğü Rize’nin Derepazarı İlçesi’nde yatılı Kuran Kursu yurdunda kaldığı, hafız olduğu ve birçok kez hatim indirdiği ortaya çıktı. Aydın’ın, İzmir’in Menemen İlçesi’nde oturan ağabeyi Melik Aydın, geçmişte beş vakit namaz kılan kardeşinin, eşi Şemsa Kılçıksız’la tanışmasının ardından din değiştirdiğini dile getirdi. Melik Aydın, Menemen’e Erzurum’dan geldiklerini, Necati’nin de ilk ve ortaokulu burada onun yanında okuduğunu açıkladı. Melik Aydın, kardeşinin dinini değiştirmesinin ardından 5 bin dolar maaş aldığını, köy köy dolaşıp İncil sattığını, daha sonra iyi bir mevkiye gelip Doğu illerinde çalışmak üzere Malatya’ya gönderildiğini öğrendiklerini söyledi. Aydın, "Eğer cenazeyi bize verirlerse, kendi inancımıza göre son yolculuğuna uğurlamak istiyoruz" dedi.
Necati Aydın’ın Hatay’ın Altınözü İlçesi’nde oturan kayınpederi Mihail Kılçıksız (69) ise ailece Hıristiyan olduklarını, ancak, damadını dinini değiştirmesi için zorlamadıklarını söyledi. 9 çocuk babası çiftçi Kılçıksız, kızı Şemsa ile damadının yaklaşık 9 yıl önce İzmir’de tanışıp birbirlerini sevdiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum