1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Mehmet Ağar da Karadenizliymiş!
Mehmet Ağar da Karadenizliymiş!

Mehmet Ağar da Karadenizliymiş!

Elazığlı olarak bilinen DYP Lideri Mehmet Ağar’ın aslen Karadenizli olduğu belirtildi. DYP’li Orhan Keçeli’nin iddiası Ankara’da gündeme damga vurdu.

A+A-

(Haber: Hakan DEĞİRMENCİ/pazar53)
KÖYÜ BARAJ’A VERDİLER
DYP’nin deneyimli isimlerinden Orhan Keçeli’nin iddiası Ankara’da gündeme damga vurdu. Artvin’e bağlı Ardanuç’un 1932-1935 yılları arasında merkezi Rize olan Çoruh iline bağlı olduğunu, bu dönemde Artvin ve Rize’nin müşterek milletvekillerine Çoruh Milletvekili dendiğini hatırlatan Orhan Keçeli, “Sayın Ağar’ın dedesinin doğum yeri Ardanuç. Dedesi Jandarma Yüzbaşı olarak Elazığ’a görevli gidiyor. Orada evleniyor” dedi. Ağar’ın dede köyünün adının “Ağarö olduğunu, köyün İbrahim Delinmez adına yapılan barajın suları altında kaldığını anlatan Keçeli, bunu ise kendisine Ardanuç’u ziyaretinde köylülerin anlattığını kaydetti. Ağar’ın da bulunduğu bir gezi sırasındaki olayı Keçeli, şöyle anlattı.
DEDESİ BURADAN GİTTİ
“Köylüyü sonra sayın Ağar’ın yanına götürdük. Dedik ki ‘bu bey ne diyor, biz hepimiz Elazığlı biliyoruz’. Dedi ki, ‘Doğru söylüyor’, ‘dedem’ dedi, ‘150 sene evvel jandarma yüzbaşısıydı Elazığ’a görevli gitti. Evet buralıyız’ dedi. Keçeli, bir başka anekdot daha aktarırken, bir Artvin gezisinde Şavşat’a geldiklerinde halkın eski DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci’yi istediklerini, Ardanuç’a geldiklerinde ise yine eski DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Kaya’yı istediklerini söylediklerini anlatırken, “Kaya’nın esas memleketi Ardahan. Ama Şavşat’tan Ardahan’a gitmiş. Sayın Mehmet Ağar da çıktı sandalyenin üstüne, ‘Birisi Şavşatlı, birisi Ardahanlı, peki Ardanuçlu istemiyor musunuz? O da benim’ dedi. ‘Dedem buradan gitmiştir’ dedi.
YAKINLARI NEREDE?
Keçeli, DYP Lideri Ağar’a ilişkin verdiği bir başka ayrıntıda ise Ağar’ın Çankaya Köşkü’nde doğduğunu anımsattı. Babası’nın 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın koruma görevini yaptığı için Ağar’ın doğumu sonrasında eşi Reşide Bayar’ın Ağar’a taktığı altının halen aile tarafından muhafaza edildiğini söyleyen Keçeli, doğum altınının Ağar’ın kardeşi Süleyman Ağar’da durduğunu açıkladı. Bu gelişmeler üzerine DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu. Ayrıca Keçeli’nin iddialarının ardından Artvin’in Ardanuç ilçesinde ileri gelenler ve özellikle Ağarö köyünün sular altında kalmadan önce Ağarlar’dan burada yaşayanlar içinde hayatta kalan olup olmadığı merak konusu oldu.
ARDANUÇLUYUM DİYE ÇIKIŞMIŞTI
Orhan Keçeli anlatıyor: “Seçim dönemiydi; Sayın Mehmet Ağar bölgedeydi. Biri onu istemiyor, biri bu isim olmaz diyor. Ağar da çıktı sandalyenin üstüne, ‘Birisi Şavşatlı, birisi Ardahanlı, peki Ardanuçlu istemiyor musunuz? O da benim’ dedi. Zaten dededen Ardanuçluydu.”
SULAR KAPATMIŞ
Keçeli’nin verdiği bilgilere ve gösterdiği kaynaklara göre Mehmet Ağar’ın dede köyünün adı eski ismiyle Ağarö. Yeni adı yok; çünkü sular altında kalmış. İbrahim Delinmez adına yapılan baraj köyü sular altında bırakmış.
 
YOKSA İŞARET MİYDİ?
Mehmet Ağar her Karadeniz gezisinde buradaki insanlara “Hemşerilerim, kardeşlerim” diye hitap edip bol bol horon oynuyor, bazen fındık topluyor, bazen çay kesiyordu.
KEÇELİ SARSTI: Orhan Keçeli’nin iddiaları çok konuşulacağa benziyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum