1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Mehmet Yıldız kapıdan dönmüş!
Mehmet Yıldız kapıdan dönmüş!

Mehmet Yıldız kapıdan dönmüş!

Transferin 1 numaralı isminin Bordo Mavili formayı giymesine saatler kalmıştı. Transfer nasıl direkten döndü?

A+A-

Hakan DEĞİRMENCİ/ÖZEL
Mehmet Yıldız Trabzonsporlu olabilmek için Trabzon’a gelmişti... Hem de Trabzonspor-Sivasspor maçından sonra gelmişti! Transfer çok garip bir olay yüzünden suya düştü... Ve arkasından neler neler çıktı. Yıldız’ın meneceri Süleyman Arslan’ın iddiaları ve anlattıkları nasıl karşılanacak?

 

Olayların adamıydı

Sivasspor kaptanı Mehmet Yıldız... Futbol sahalarındaki aykırı stili, kısmen Mehmet Yılmaz’ı andırıyor. Ama o tam olarak hiç kimseye benzemiyor. Bitmeyen hırsı, ölçüsüz dinamizmi, akıl almaz devamlılığı, top hakimiyeti ve forvetteki dağıtıcılığı ile transfer gündeminde hep ilk sırada durdu. Adı önce Ağustos sonunda biten transfer dönemi boyunca Trabzonspor ile anıldı, ardından 12 Ağustos’taki Trabzon-Sivas maçında yaşanan olaylarda ateşleyici oyuncu olarak ismi öne çıkarıldı.

İmza için getirmişti

Ancak onun Trabzonspor’a transfer olmak için Trabzon’a kadar gelip geri döndüğünü bugüne kadar duyan çıkmadı. İddiaya göre öyle olmuştu. Beşiktaş ve Fenerbahçe’den transfer teklifi almasına rağmen Mehmet Yıldız, Trabzonspor’u seçmişti. Bordo-mavililerin profesyonel sözleşmeli 12 oyuncusunun menecerliğini yapan Süleyman Arslan, onu transfer bitmeden, hem de olaylı Sivas maçından sonra Trabzon’a getirmişti!.. Sivas, Ferhat-Ömer Rıza+2 milyon dolar teklifini kabul etti.

 

Birkaç saat kalmıştı

Arslan’a göre Sivasspor kaptanı Mehmet Yıldız, Trabzonspor ile sözleşme imzalamayı herşeyden çok istiyor, ancak kulübünden sonra kendisi de meneceriyle birlikte bir kez görüşmeyi tercih ediyordu. Geldi, meneceriyle yemekteydi. Yarın sabah kulübe gideceklerdi. Saatler kalmıştı. Devamını menecer anlattı: “Otelde mahalli televizyonlara bakalım dedik. Trabzon’da medyanın Trabzonspor’a çok önem verdiğini yakından biliyorduk... Yereli izleyelim istedik.”

 

İtham altında kaldık

“Ekranda ne görelim?.. Yan yana insanlar var; Ziya Doğan ve benim yapılan transferlerden para yediğimizi anlatıyorlar. Şoka uğradım. Hemen hocayı aradım. Engellememiz gerektiğini söyledim. Ama o beni engelledi, dur dedi. Suçlanıyorduk. Mehmet Yıldız da şaşırmıştı. Bu kez Avukatım Mümin Adıgüzel’i aradım. RTÜK’ü devreye sokabileceğimizi, yasal işlem yapabileceğimizi söyledi. Mehmet çok rahatsız oldu. Ben de futbolcuyu Trabzon’a vermekten vazgeçtim. Sivas’a döndük.”



 

Transferi yiyecekler

Süleyman Arslan, Süper Lig’de şöhret sahibi 40 futbolcunun menecerliğini yapıyor. Mehmet Yıldız’ın Yozgat’tan köylüsü. Ve Arslan’ın dediğine göre, ikisi de çocukluktan beri Trabzonspor’a özel bir sevgi duyuyor. Mehmet bu yüzden Trabzon’u, para kazanmaktan ya da İstanbul’da oynamaktan çok daha fazla arzu ediyor. Ama bir yerel kanalda “Ziya ve menecerler transferlerden para yiyor. Mehmet’ten de yiyecekler” söylentisi çıkınca transfer son anda suya düşüyor...

 

RTÜK devreye girdi

Menecer Arslan, “Trabzon’da böyle birşeyle karşılaşacağımı hiç ummuyordum. Bu büyük sürpriz duyulunca bütün Trabzonsporlular’ı nasıl mutlu edeceğimizi hesap ediyordum. Tam tersi oldu. Ortağım Ali Egesel’le konuştum. Vazgeçtik. Ankara’da RTÜK Başkanı Zahit Akman’a gittim. Tv ismini sordu. Ziya hocaya sordum. Tamam deyip kanaldan kasedi istetti. Ama sonra vazgeçti. Ziya hoca o kanalda çalışanları düşünüp kasedi RTÜK’e göndermekten caydı” diye konuştu.

 

Ziya ihtiyaç duymaz

Trabzonspor’a en büyük zararı dedikoduların verdiğini belirten Arslan, “Ziya Doğan gitti. Başarısız bir antrenör olabilirdi. Ama insanlığı çok özeldir. Yüzlerce dairesi, hesabını unuttuğu kadar trilyonları vardır. İhtiyacı yoktur. Birçok kimsesiz aileye yardım ediyor. Malatya’da muhtaç bir aileye ev aldı. Transferden para yemeye asla minnet etmez. Bizim de böyle bir eğilimimiz olamaz. Trabzonspor Mehmet Yıldız’ı bu yayın yüzünden alamamıştır” dedi.

Trabzonspor hastası

Taraftar kabullenir mi?

Süleyman Arslan’a sorduk: “Sivas olaylarından sonra Trabzonsporlu olsa bile bu taraftar Mehmet’i kabullenir mi?..” Menecer yanıt verdi: “Biz Yozgatlıyız. İstanbul takımlarını sevmeyiz. Trabzonspor çocukluğumuzun efsanesidir. Mehmet de Trabzonspor’u çok seviyor. Onun Trabzonspor sevgisini hissedince taraftar Mehmet’i bağrına basar.” Mehmet bugün de bordo-mavililerin ara transfer hazırlıkları içinde baş sırada geliyor. Ne var ki golcü oyuncunun düşünceleri değişti. Menecerine göre Mehmet, A. Aker’de değil ama şehirde yaşadıklarından sonra artık Trabzonspor’a gelmeyi istemiyor.

Sivas’ı lider yaptı

Yine düşüremediler

Mehmet Yıldız’ın kaptanlığını yaptığı Sivasspor, önceki gece 1-0 kazandığı Manisa maçıyla klasmanda zirve yaptı. Trabzonspor’un elinden kaçırdığı güçlü golcü bu maçtaki tek golün tek hazırlayıcısı oldu. Rakipleri formasından, belinden ve omzundan asılmasına rağmen Mehmet düşmedi. Sıfırdan ortalayan Mehmet, Musa Aydın’ın ayağına bıraktı ve boş kaleye golü attırdı. Sivasspor şu anda 22 puanla Süper Lig’in lideri.

Gücü Allah vergisi

Otoriteler Mehmet’in milli takımı çoktan hak ettiğine inanıyor. O ise bu inanılmaz kuvvetini çalışarak kazandığına değil, bunun Allah vergisi olduğuna inanıyor ve “Allah her futbolcuya bazı üstün özellikler vermiştir. Bana da gücü verdi. Benim yaptığım, bu gücü top hakimiyetine ve devamlılığa dönüştürmek oldu. Kendimi başarılı buluyorum. Ama henüz istediğim yerde değilim” şeklinde konuşuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız