1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. 'Menderes Çıkmazı' bir mesaj mı?
'Menderes Çıkmazı' bir mesaj mı?

'Menderes Çıkmazı' bir mesaj mı?

Güngören’de vahşetin mesajlarını değerlendiren terörle mücadele uzmanları, “Menderes Çıkmazı” mesajına dikkat çekiyor.

A+A-

ASLAN DEĞİRMENCİ- HASAN TOSUN'un haberi

Güngören'de meydana gelen hain saldırı, Ergenekon iddianamesindeki PKK- Ergenekon bağlantısını ortaya koyan satırlar ve menfur eylem için “Menderes Çıkmazı”nın seçilmesi göz önünde bulundurulduğunda “Ergenekon Terör Örgütü'nün güdümündeki PKK Terör Örgütü üzerinden verdiği mesaj” niteliğiyle öne çıkıyor. 
 
Güngören'de meydana gelen vahşetin mesajlarını değerlendiren terörle mücadele uzmanları, istihbaratçılar ve bu alanda yetkin siyasiler, “Menderes Çıkmazı” mesajına özellikle dikkat çekerek; “Bir üst düzey yargı görevlisi ve aynı çizgideki bazı isimler 'Menderes'in asılması halk tarafından coşkuyla karşılandı' türünden zırva mesajlarla öne çıkmışlardı. Bu menfur eylemin Güngören'in 'Menderes Çıkmazı' adlı bölümünde yapılması bu mesajlarla örtüşüyor.

ERGENEKON, TERÖR ÖRGÜTÜ KURUP YÖNETİYOR!..

İddianamenin 167. sayfasında şu ifadeler yer alıyor: “Şüpheliler Veli KÜÇÜK ve Ümit OĞUZTAN'dan ele geçirilen "PANZEHİR" isimli dokümanda, 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin genç ve yetenekli subaylarının PKK üst yönetim kademesine yerleştirilmesi' şeklindeki ibarelerden de yine örgütün kendi ana prensiplerinden olan terör örgütü kurup yönetmek' istedikleri anlaşılmaktadır. İddianamenin 365. sayfasında da ilişki “ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ'NÜN PKK TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI” başlığı altında ele alınıyor.

VE GÜNGÖREN KATLİAMI

Güngören'de meydana gelen vahşetin mesajlarını değerlendiren terörle mücadele uzmanları, istihbaratçılar ve bu alanda yetkin siyasiler, “Menderes Çıkmazı” mesajına özellikle dikkat çekiyorlar. Uzmanlara göre, Ergenekon İddianamesi'nin Mahkemeye tesliminden sonra böyle bir eylemin meydana gelmesi, 'biz ölmedik, istediğimiz zaman kansa kan, terörse terör' mesajıdır.

MENFUR TERÖR EYLEMİNİN MESAJLARI

'Seçilmiş Terör' kitabının yazarı eski Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Avcı, Güngören Menderes Çıkmazı'nda patlayan bombaların Ergenekon bağlantısına dikkat çekerek, terör örgütünün taşeron bölücü örgütler aracılığıyla 4 ayrı mesaj verdiğini söyledi. İşte Avcı'dan hain saldırının verdiği mesaja yönelik değerlendirmeler:

1. MESAJ: “MERHUM MENDERES'İN BAŞINA GELENLER HATIRLATILDI”

Ergenekon Terör Örgütü İddianamesi'ni ve AK Parti kapatma davasının gündemde olduğu günlerde bu hain saldırının meydana geldiğini vurgulayan Avcı, “Bir ayrıntı var ki herkesin gözünden kaçıyor. Saldırının gerçekleştirildiği caddenin adı 'Menderes Çıkmazı…' Ergenekoncular ve yandaşları sürekli olarak Rahmetli Menderes'in başına gelenleri hatırlatarak, uzun süreden bu yana hükümeti tehdit ediyorlar. İşte son gelişmeler ile birlikte artık iyice gözünü karartan Ergenekon Terör Örgütü, 'Senin aldığın oy oranı bizi ilgilendirmez. Siz Yüzde 99 da oy alsanız biz istersek her şeyi yapabilecek güçteyiz. Bunu Menderes'te ispatladık, gerekirse Erdoğan'da da tekrarlarız' mesajı vermiştir. Bu mesajı iddianamede yer alan PKK- Ergenekon işbirliği aracılığıyla verilmiştir” diye konuştu.

2. MESAJ: “İÇERİDE OLAN ERGENEKONCULARA 'KONUŞMAYIN BİZ HALEN GÜÇLÜYÜZ' DENİLDİ

Diğer taraftan Ergenekon Terör Örgütü'nün içerdeki arkadaşlarına da bu saldırı ile mesaj yolladıklarını belirten Avcı şöyle devam etti; “Birçok örgüt elemanı dirayetli duran Savcılar sayesinde cezaevini boyladı. Şimdi hiçbir zaman kendilerine dokunulmayacağını düşünenlerin düştüğü durum içler acısı… Büyük bir hayal kırıklığı içindeler. Bu hayal kırıklığını ortadan kaldırıp, onların Ergenekon hakkında detaylı bilgi vermelerini önlemek için yapılmıştır. Yani bu saldırı 'Biz ölmedik. Bakın halen güçlüyüz. Sakın yılmayın ve konuşmayın' mesajı anlamına da gelmektedir.”

3. MESAJ: “EK İDDİANAME ÖNCESİNDE HUKUKÇULAR TEHDİT EDİLDİ”

Saldırıda 3. mesajın ise kritik davayı yürüten ve ek iddianameyi hazırlayan hukukçulara yönelik tehdit olduğunu vurgulayan Avcı, “Ergenekon iddianamesi asrın iddianamesidir. Hazırlanan ek iddianame ise ahtapotun kollarından vücuda doğru yönelişi sağlayacaktır. Ek iddianame ile muhtemelen, darbeler, darbe planlarının yanı sıra örgütün kurumlar ile ilişkileri de deşifre edilecektir. Bu kapsamda yapılan bu saldırı 'durun' bir adım daha atmayın. Gelin, uzlaşalım' mesajıdır. Bir numarayı rahat bırakın mesajıdır. Bu asla dikkate alınmamalıdır. Dik duruş ülkenin aydınlık geleceğinin şekillenmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

4. MESAJ: “SEÇMEN UYARILDI VE CEZALANDIRILDI”

Güngören bölgesinde kendilerini elit diye adlandırılan kesime göre 'göbeğini kaşıyan adamların' oturduğunu ve küçük çaplı esnaflık yaptıklarını hatırlatan Avcı şunları söyledi: “Örgüt elemanlarının iddianameye yansıyan konuşmaları incelediğimizde muhafazakâr seçmeni ne kadar değersiz olarak gördüklerini göreceksiniz. Kimdir bu hor görülen? Mütedeyyin Anadolu insanı… Oy verdikleri partiler ise incelendiğinde yine muhafazakâr partiler olduğunu göreceksiniz. İşte bu eylemde sağduyulu seçmene de mesaj vardır Korkutulmak ve sindirilmek istenmiştir. Özetle elit kesimin 'göbeğini kaşıyan' benzetmesi yaptığı masum halk kitleleri tercihlerinden dolayı cezalandırılmıştır.”

4. MESAJ: Bir başka mesaj da Anayasa Mahkemesi üyelerine gönderilmek istenmiş olabilir.

“ERGENEKON'UN ARKASINDAKİ GÜǔ
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski daire başkanlarından Prof. Dr. Mahir Kaynak da, olay yerinin adının 'Menderes Çıkmazı' olması karşısında şaşırdığını belirterek, “Bu saldırıyı gerçekleştirenler kendilerince birilerini 'Rahmetli Menderes'in çizgisinde görerek' 'Bu çizgiyi takip edenler çıkmazla karşılaşacaklardır' mesajı vermiş olmaları muhtemeldir. Daha açık konuşacak olursak bu olayda Ergenekon'un arkasına bakmak lazım. Ergenekon'un arkasında kim varsa onun aracılığıyla yapılmış olma ihtimali var. Bu olaylar asla dünyadan bağımsız değildir. Burada verilen mesajın dışında Türk- Kürt çatışmasına yönelik bir eylem olma olasılığı da yüksektir. Amaç çok açık kaos…”

ZAMANLAMA TESADÜF DEĞİL!..
Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Ogan
ise, “Milletin birlik ve beraberliğini istemeyenlerin kanlı elleri ile yaptıkları hain saldırıdır” değerlendirmesinde bulundu. Olayın, kapatma  ve Ergenekon davalarının gündemde olduğu bir ana rastlamasının tesadüfi olamayacağını vurgulayan Ogan, “Ülkede gerilim yükselmiş durumda. Bu gerilimden faydalanmak ve nemalanmak isteyenler düğmeye basmıştır.  Bu saldırıların amacı huzurumuzu bozmaktır. O zaman millet olarak dik durup, bir birimize kenetlenmeliyiz. Provokasyonlara karşı uyanık davranmalıyız” uyarısında bulundu.

YAZICIOĞLU: MENDERES ÇIKMAZI MANİDAR!.. 
BBP Genel Başkanı Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu
ise, patlamanın meydana geldiği alanın isminin 'Menderes Çıkmazı' olmasının çok manidar olduğunu söyledi. 
 
Yazıcıoğlu şöyle devam etti; “Bu insanlığa karşı yapılmış çok alçak bir saldırıdır. Bu alçaklığı yapanları bir yere koyamıyorum. Masum insanları yaşlı, genç, bebek demeden önce ses çıkarıp insanları toplanmasını sağlayıp 2. bomba ile kime rast gelirse bomba patlatan bir anlayış insanlık dışıdır. Bunlar insanlıktan nasibini almayan canavarlardır. Hedef korku, panik meydana getirmek ve yıldırmaktır. Korku ve paniğe sürükleyerek millete, devlete karşı bir dayatmada bulunmaktır… Tek amaç kaostur. Bunu başarmaya güçleri yetmeyecektir. Bomba koyulan caddenin adının 'Menderes Çıkmazı' olması da bir mesaj mı? Doğrusu çok manidar… Bütün bunların cevabının bulunacak şekilde bir soruşturmanın yapılması ve faillerin yakalanması beklentimizdir. Soğuk kanlı olmalıyız. Bütünlüğümüzü asla bozmamalıyız. Şimdi milli birlik zamanıdır. En iyi cevap birlikteliğimiz olacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız