1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Meslekten men cezası kalktı!
Meslekten men cezası kalktı!

Meslekten men cezası kalktı!

"Haya, Edep ve Ahlaka Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetlerinin Men'i Cemiyeti"nin kurucusu Trabzonlu avukat A. Kemal Yılmaz rahata erdi!

A+A-

Tartışmalara konu olan "Haya, Edep ve Ahlaka Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetlerinin Men'i Cemiyeti"nin kurucusu Trabzon Barosu avukatlarından Ali Kemal Yılmaz Bayraktar'a Trabzon Barosu tarafından verilen 6 ay meslekten men cezası kaldırıldı.
Konuyla ilgili bugün yazılı bir açıklama yapan Avukat Bayraktar, ''Baronun son genel kurul seçiminde, büyük yara alıp seçimi kaybeden baronun eski yönetim kurulu ve disiplin kurullarının hasmane bir şekilde bana verdikleri 6 aylık avukatlık men cezası, yeni seçilen Baro Disiplin Kurulu tarafından kanuna aykırılıktan dolayı kaldırılmıştır'' ifadesini kullandı.
Geçen süre içinde dava alamadığını, maddi ve manevi zarara uğradığını ifade eden Bayraktar, bu zararın karşılanması için de dava açacağını belirtti.
Trabzon'da yaklaşık 4 yıl önce "Haya Edep ve Ahlaka Aykırı Müstehcen Kadın Kıyafetlerinin Men'i Cemiyeti" kurma çalışmasıyla gündeme gelen Avukat Ali Kemal Yılmaz Bayraktar hakkında Trabzon Barosu'na bağlı 44 bayan avukat "Hakaret, suç işlemeye teşvik ve müstehcen yayın yapmak" suçlarından dava açmıştı. Açılan davada ayrı ayrı olmak üzere toplam 234 yıl 6 ay hapis istemiyle yargılanan Avukat Ali Kemal Yılmaz Bayraktar, geçtiğimiz yıl beraat etmiş, ancak Trabzon Barosu kendisine 6 ay meslekten men cezası vermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız