1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Mesut Yılmaz aday olmaz!
Mesut Yılmaz aday olmaz!

Mesut Yılmaz aday olmaz!

Mesut Yılmaz ile aynı ilçe ve karşılıklı köylerden olan AKP Rize Milletvekili aday adayı İsmail Safi, Yılmaz'ın 22 Temmuz'da aday olmayacağını iddia etti.

A+A-

Dilek ASLAN - AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı, aynı zamanda da Kurucu üyesi olan Rize Milletvekili aday adayı Dr. İsmail Safi, Pazar53'e yaptığı özel açıklamada Mesut Yılmaz'ın Rize'den 22 temmuz Erken Genel Seçimi için aday olacağını zannetmediğini söyledi. İsmail Safi, Mesut Yılmaz için iki senaryo olduğunu ifade ederek, “Aday olacaksa DP’den girecek. Aslında DP'de diyemeyeceğim öyle bir parti başkalarının elinde. Yeni DP veya ÖZDP, ya da bağımsız gireceği söyleniyor. Ben Mesut Yılmaz’ı takip eden, onu az çok da tanıyan, gerçekten onun devlet adamı niteliğini makul özelliklerini bilen bir kişiyim. Mesut Bey'in DP şemsiyesi altına, hele de Erkan Mumcu’nun yaptığı o dışlamalardan sonra gireceğini asala düşünmüyorum. Girerse zaten bu DP şemsiyesinin barajı geçeceği de çok kuşkulu. İkincisi bağımsız olarak girer mi? Ben hemen kendimi Mesut Bey’in yerine koyarsam. Bir taraftan bu tablo bu benim söylemim değil, herkes tarafından konuşulan ve genel kabul gören bir tablo. İki partili bir meclis var ortada. Güçlü bir AKP ve biraz daha güçlenen bir CHP. Mesut Yılmaz girecek meclise de ne yapacak. Neyi değiştirecek orada. Tek başına bağımsız ne yapacak. Halktan bir kredi istiyorsun. Rizelinin kafasında bir tercih var. İlinden hemşerisi Başbakan ve güçlü bir partinin lideri. Tüm Türkiye tarafından sevilen bir lider. Yani vatandaşın kafasını bir yerde bulandırma gibi bir şey. Vatandaş bağımsız oy verecekse Mesut Yılmaz’a oldukça zorlanacaktır. Onun için feragat etmek durumundadır. Rizeli hemşerisi liderine oy vermekten belki bir tercih zorlamasıyla karşı karşıya kalacaktır. Bunun mesut Yılmaz için hiç de kolay olacağını düşünmüyorum. Onun için Mesut Yılmaz’ın kesinlikle bu gerekçeden dolayı aday olacağını sanmıyorum. İkinci gerekçe ise, bağımsız aday çıkması kolay değil. Mesut beyle ben aynı ilçedeniz. Köylerimiz karşılıklı. Yani ben köyleri masaya yatırdığım zaman bu işin gerçekten o kadar kolay olacağını sanmıyorum. Rize genelini de hesaba kattığımızda yine çok fazla bir şey değişmiyor. Belki bağımsız olarak kazanabilir ama bu bayağı zor olacak. Olsa da Türk siyasetine ve Rizeliye pek fazla getirisi olmayacaktır” diye konuştu.
AKP Rize Milletvekili Aday adayı İsmail Safi partilerinden Rize için 17 aday adayının olduğunu ifade ederek, “Cumartesi günü partimizde temayül yoklaması yapılacak. İl yönetim kurulu, Merkez ilçe Yönetim Kurulu, Kadın kolları, Gençlik Kolları ve ilçeleri gezerek ilçe yönetimleriyle görüşüp kendimizi tanıttık. Bu sınavın başarılı geçirdiğime inanıyorum. Bu sınav nihayı kararda etkin olacaktır. Teşkilatlarımız burada gönlünden geçen adayları dikkate alacaktır. Temayül yoklamasında halen milletvekili olan 3 arkadaşımız ile kurucu üye olan ben girmeyeceğim Bu karar partimizin genel kararıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum