1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Mesut Yılmaz kurmaylarını tanıttı
Mesut Yılmaz kurmaylarını tanıttı

Mesut Yılmaz kurmaylarını tanıttı

Eski Başbakanlardan Rize bağımsız milletvekili adayı Mesut Yılmaz 1 numaralı seçim bürosunda kurmaylarıyla bir araya geldi.

A+A-

1983’te ANAP’taki ilk kongreyi de aynı salonda gerçekleştirdiklerini söyleyen Mesut Yılmaz, “25 yıl sonra şimdi bu salonu seçim bürosu olarak kullanıyoruz. Kurmay arkadaşlarımızla birlikte yeniden buradan startı verip Türkiye için hizmete talip olduk” dedi.
İşadamı Abdürrahim Albayrak, İstanbul Taşdelen Belediye Başkanı Hüseyin Sipahi, İstanbul milletvekili ve eski devlet bakanı Cavit Kavak, Bakırköy belediye başkan vekili Sinan Uyanık, Anavatan partisi İstanbul eski il başkan yardımcısı Salih Sarı, Doktor Erdal Yılmaz, İstanbul eski il yöneticisi Salih Eminoğlu, iş adamı İshak Koçoğlu, eski emniyet müdürü Coşkun Hayal, İstanbul eski il başkanı Ercan erdem, Anap eski teşkilat başkanı Sühan Özkan, eski Rize milletvekili Ahmet Kabil, eski milletvekili adayı İsmet Berberoğlu, Rize Anap eski il başkanı Mustafa Mataracı, Pazar eki ilçe Başkanı Birol Kılıç ve Rize merkez ilçe eski başkanı Emin Kanbur’dan oluşan kurmaylarını tanıttı.

Kurmay tanıtımında dikkati çeken en ilginç olay ise, Sühan Özkan ve Sinan Uyanık’ın doğum gününün olmasıydı. Mesut Yılmaz’ın Rize teşkilatının hazırlatmış olduğu pastanın salona gelmesi Mesut Yılmazı ve beraberindekileri şaşırttı. Rize il teşkilatının tanıtımının ardından Mesut yılmaz bağımsız aday olma sebeplerini anlattı.

2002 seçimlerine Türkiye’nin “40 satır mı 40 katır mı” diyerek girdiğini ifade eden yılmaz, “Bu süreçte AKP’ye güvenilerek seçime girilirse Türkiye gene karanlık bir tünele girecek. Şu anki siyasette maalesef Türkiye’de siyasi kutuplaşma ve çekişme yaşanıyor. 1.5 sene evvel Rize’ye geldiğimde siyasete döneceğimin sinyallerini verdim. Fakat sadece benim dönmem bir boşluk doldurmaz. Merkez sağda bir birlik lazım dedim. Fakat ben konuştukça basına yanlış şeyler aktarıldı. Benim ailemin kökeni Demokrat Parti’ye dayanır. Anap’ın ve Doğruyol Partisi’nin olduğu gibi. Son seçimlerde bu görüşteki oylar bölündü. Bu sayede AKP kendisinin bile tahmin edemediği oyu aldı. “dedi

Son süreçte AKP ve CHP’nin Türkiye’yi gerdiğine de iddia eden Mesut Yılmaz “Türkiye’nin bu gerginliği kaldıramayacağı açıktır. Türkiye’nin başında terör belası var. Irak’ta Kürt devleti kuruldu. Böyle bir durumda ortamı germek ülkeye bir yarar getirmeyecek. AKP ve CHP bu ortamda laiklik kavgası yapmaktadır. Çünkü samimi değillerdir. Kaygıları sadece oydur. Savundukları iddialar boştur. Çünkü geçmişte, Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Anap döneminde din kavgası olmamıştır. Siyasiler bu kavgayı tahrik ederken diğer taraftan halka verdikleri hizmet sözlerini unutturuyorlar. Rize’ye her geldiğimde işsiz sayısının artmakta olduğunu görüyorum” dedi.
Türkiye’nin Anap döneminde büyük bir atılım gerçekleştirdiğini, çağ atladığını söyleyen Yılmaz, icraata başladıklarında Rize’nin ilçelerle telefon bağlantısının bile olmadığını belirterek, “Telefonu, renkli televizyonu ve hatta interneti bile Türkiye’ye bizim teşkilatımız getirmiştir. Şu anki iktidarın kısır çekişme içinde didişmekten öte bir hizmeti ve icraatı yoktur” dedi.
Kafasındaki düşüncenin aslında demokrat parti çatısı altında birleşmek olduğunu ve oradan aday olmak istediğini ifade eden Yılmaz, iyi niyetinin yanlış anlaşılmasına üzüldüğünü belirtti. Siyaseti hizmet için yaptığını söyleyen Mesut Yılmaz, “Hizmet AKP’nin yaptığı gibi sadece kendi görüş çemberi içindekileri tatmin etmek için yapılmamalıdır. Eğer böyle bir siyaset yapmasalardı biz Ardeşen’de böyle bir ilgiyi görmezdik” diye konuştu.
Mesut Yılmaz, 22 Temmuz’daki seçimlerden sonra meclise AKP ve CHP’nin yanında MHP ile DP’nin de girebileceğini belirterek, doğudan bağımsız aday olan kişilerin de katılmasıyla gergin bir tablonun ortaya çıkabileceğini söyledi. Kendisinin bu ortamda dahi merkez sağda birleşmeyi savunacağını ve gerekirse tek başına merkez sağı temsil edeceğini söyleyen Mesut Yılmaz, “Böyle bir tabloda meclis alevlenecektir. Mecliste sadece toplumu geren meseleler tartışılacaktır. Halkın meselelerine uzak kalınacaktır diye düşünüyorum. Yeni mecliste birliğin oluşması anlamında halkımıza da büyük görevler düşmektedir. Oy kullanırken tüm bu olasılıkların iyi düşünülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
18 Yorum