1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Mesut Yılmaz Rize'ye geldi
Mesut Yılmaz Rize'ye geldi

Mesut Yılmaz Rize'ye geldi

Rize'ye gelen Mesut Yılmaz, esnaf ziyaretlerinde bulunurken basın mensuplarının da sorularını cevapladı.

A+A-

Mesut Yılmaz, hükümetin herkesin desteklemesi gerek diyerek demokratik açılım konusunda yanlış bir başlangıç yaptığını belirterek şöyle konuştu: "Şu ana kadar bu projenin içinde ne olduğunu kimse anlamadı. Doyurucu bir açıklama yapılmadı. Ben İçişleri Bakanının partiler ve sivil toplum örgütleri ile yapılan görüşmelerini izliyorum. Oralarda da bu konuda hükümetin ortaya koyduğu herhangi bir paket ve somut tedbir yok. Şu an üzerinde yorum için erken görüyorum. Türkiye'nin bütün sorunlarının olduğu gibi bu en önemli sorununun da çözümü hükümetin görevidir. Bu konuda herkesin hükümete yardımcı olması lazım. Ama hükümetinde bu konuda devlet sorumluluğuna uygun davranması lazım."

Yılmaz, "Başbakan'ın "PKK'yı kınamadıkça DTP ile görüşmeyeceğim sözüne rağmen, DTP devamlı PKK'ya sahip çıkmasına rağmen onunla görüşmüş olmasının maalesef devleti bu konuda zayıflattığını" söyledi.

Dolayısıyla yanlış bir başlangıç yapıldığını anlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Ümit ediyorum sonu hayırlı olur. Ben de ve bu konuda siyasi iktidarın dışında kalan herkesin çözüm için destek vermesi gerekir. Benim tavrım budur. Hükümete bu konudaki eksikliklerini giderir ve akılcı bir çözüm bulunması için gereken sorumluluk bilincine kavuşur."
23101
DTP, İMRALI'YI KILAVUZ OLARAK BENİMSEMİŞ
Mesut Yılmaz ayrıca, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İmralı konusunda yaptığı farklı açıklamaları şöyle değerlendirdi: "İmralı'yı bir yana bırak yeterli değildir. Muhatap alınan DTP eğer İmralı'yı kendisine kılavuz olarak benimsemişse hükümette dolaylı olarak İmralı ile masaya oturmuş demektir. Bu da maalesef yanlıştır. Hükümetin yolu yanlış. Daha önce Başbakan'ın tutumu doğruydu. Yani DTP, terörü lanetlemedikçe İmralı'dan kendini ayrıştırmadıkça bu işte muhatap alınmamalıydı. Ama tam tersine İmralı'ya sahip çıktığı halde İmralı'yı kendisinin önderi kabul ettiği halde DTP ile masaya oturmak yanlış. Hükümet devleti zayıf düşürmüştür. Hükümetin devleti zayıf düşürmeye hakkı yoktur."
23102
SİYASİ KONJONKTÜR DEĞİŞECEK
Mesut Yılmaz, Anavatan ve Demokrat Parti arasındaki birleşmenin sağlanarak bayramdan sonra Türkiye'ye yepyeni bir siyasi konjonktür kazandırılacağını ifade edip sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bundan sonra liderlik peşinde ve hevesinde değilim. Ama şu an ülkenin bir açmazla karşı karşıya olduğunu ve bir siyasi boşluğun bulunduğunu bunun içinde bir alternatifin de ortaya konulması gerektiğine inanıyorum. Bu alternatifin aynı zamanda AKP içinde gerekli olduğunu düşünüyorum. Karşısında bir alternatif olmaması hem vatandaşı bezginliğe ve teslimiyete sürüklemektedir hem de AKP'ye yanlış yaptırmaktadır."

BUNDAN SONRA LİDERLİK HEVESİNDE DEĞİLİM
Demokrasinin bir alternatifler rejimi olduğunu anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Ben bağımsız milletvekili olarak Meclis'e girdiğimden itibaren bu alternatifin oluşması için çalışıyorum. Şu an buna en yakın noktadayız. En geç bir ya da bir buçuk ay sonra Anavatan ve Demokrat Parti birleşmesini sağlayacağız. Bunu şu ana kadar siyasetin içinde olmayan ama Türkiye'nin çözümlerine katkıda bulunabilecek bir takım önemli isimlerle takviye edip benimde içinde olacağım yeni bir yapı ile milletin önüne bir alternatif olarak sunmayı planlıyoruz. Türkiye herhalde bayramdan sonra yepyeni bir siyasi konjonktüre kavuşacaktır."

Yılmaz, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu hem ekonomik hem de siyasi bütün sorunların çözümü için bugünkünden çok daha elverişli, milletin yararına olan bir konjonktürün doğmasını sağlayacağını söyledi.

Yılmaz, 7- 8 yıldır milletin alternatif arayışında olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün bunlar şekillenmek üzeredir. Türkiye'yi alışılmış ve bıkılmış eski parti tipinden farklı yeni bir parti yapısı ortaya koyacağız. Muhtemelen genel başkanı farklı ama başbakan adayı farklı olan yeni bir siyasi yapı ortaya koyacağız. Çalışmalarımız son aşamaya geldi. Çok kısa zamanda Anavatan ve Demokrat Partinin sayın başkanları bunu kamuoyuna açıklayacaktır."

BAŞBAKAN HALKIN ÇEKTİĞİ SIKINTILARI BİLMİYOR
Memleketinde kendisi gibi Rizeli olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Yılmaz, Başbakanın krizi konu eden vatandaşı eleştirmesini hatırlatarak, "Başbakan krizin farkında değil. Daha önce teğet geçti demişti. Vatandaşın yaşadığı sıkıntıları bilmeden krizi anlayabilmesi mümkün değil. O herkesi kendi gibi rahat zannediyor. Vatandaşın sıkıntısını anlamıyor. Ama bilmelidir ki ekonomi öyle zart zurtla yürümez. Emir vererek yönetilmez. Evvela vatandaşın durumunu anlamalı ve sonra buna çözüm getirmelidir." dedi.

İFTİRA ATANLARI MAHKEMEYE VERDİM
Mesut Yılmaz, Ergenekon Davası kapsamında alınan bazı ifadelerde kendisinin Abdullah Öcalan suikastını Öcalan'a bildirdiği ve Öcalan ile görüşmesi için bakanlığı döneminde Barzani ile görüştüğü iddialarının kendisine hatırlatılması üzerine, şöyle cevap verdi: "Benzer iddialar dört beş yıl önce ortaya atıldı. Bu iddiaları ileri sürenler hakkında dava açtım. O davayı kazandım. Tazminat ödemeye mahkum oldular. Bunlar yeni iftiralar değil."

Yılmaz daha önce de çeşitli iftiralar atıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Ortaya atılan ve yargının karara bağladığı iftiralardır. Hepsi asılsızdır. Barzani ile ilgili yazıyı okudum. Kendisi yanlış söylemiş, o tarihte bir kez hava alanında karşaazandırılacağını ifadeılaştık ama ben o tarihte Dışişleri Bakanı değildim. Ana muhalefet lideriydim. Sayın Demirel Başbakandı. Ben tesadüfen havaalanında bulunuyordum. Karşılaştık. Biraz sohbet ettik. Onun dışında bir karşılama, uğurlama söz konusu değil."

YAKINDA SPORA BAŞLAYACAĞIM
Rize'de kalacağı süre içerisinde iş adamı Abdurrahim Albayrak'ın evinde konaklayacak olan Yılmaz'ın, Rize'de bir de iftar yemeği vermesi bekleniyor. Son zamanlarda aldığı kilolarla dikkat çeken Yılmaz, bu konuyla ilgili kendisine yöneltilen bir soruya, "Dört aydır sigara içmiyorum. O yüzden biraz kilo aldım. Ama kısa zamanda spora başlayacağım. Önümüzde daha hareketli günler var onun farkındayım ve kendimi hazırlayacağım" diye karşılık verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
27 Yorum