1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. METEOROLOJİ'DEN TURUNCU UYARI!
METEOROLOJİ'DEN TURUNCU UYARI!

METEOROLOJİ'DEN TURUNCU UYARI!

Meteoroloji Rize dahil Doğu Karadeniz illeri için turuncu uyarıda bulundu

A+A-

Meteoroloji, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için "Turuncu Kod"la aşırı yağış uyarısı yaptı. Rize ve Artvin’de yaşayan vatandaşların sel ve fırtınaya karşı dikkatli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından "Turuncu Kod" ile yapılan uyarı şöyle:

"Doğu Karadeniz’de görülecek sağanak yağışların akşam (5.11.2020 Perşembe) saatlerinden sonra etkisini artırarak; Ordu, Giresun, Trabzon’un batı ilçeleri ve Artvin’de kuvvetli (21-50 kg/m2), Giresun ve Trabzon’un doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/m2), Rize il geneli ile Artvin’in kuzey ilçelerinde (Arhavi, Hopa, Kemalpaşa, Borçka, Murgul) şiddetli (75-100 kg/m2) ve yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) olması bekleniyor. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, kuvvetli rüzgar/fırtına, ulaşımda aksamaların neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

"TURUNCU KOD" NE ANLAMA GELİYOR?

Meteoroloji, “Turuncu” kodun ne anlama geldiğiyle ilgili olarak, “Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir” bilgisini de paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum