1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. METEOROLOJİDEN YOĞUN KAR UYARISI
METEOROLOJİDEN YOĞUN KAR UYARISI

METEOROLOJİDEN YOĞUN KAR UYARISI

Meteorolojiden Karadeniz'in doğusu ve Ardahan için kuvvetli kar uyarısı

A+A-

ANKARA (AA) - Karadeniz'in doğusu ve Ardahan çevreleri için kuvvetli kar uyarısında bulunuldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz ile Ardahan çevrelerinde etkili olması beklenen kar yağışlarının, perşembe akşam saatlerinden sonra Giresun geneli, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri ile Ardahan, Gümüşhane ve Bayburt'un kuzey kesimlerinde yer yer yoğun olması öngörülüyor.
Bu nedenle ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı ile tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

kar-015.jpg

Kar nedeniyle merkezde 55, İkizdere'de 29, Çayeli'nde 27, Kalkandere ve Çamlıhemşin'de 18'er, Pazar'da 10, Derepazarı'nda 9, Hemşin'de 8, İyidere'de 6, Ardeşen'de 5 ve Fındıklı'da 2 olmak üzere 187 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresinin 96 personeli, 53 iş makinesi yardımıyla yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Karayolları ekipleri de Ovit Dağı Sivrikaya mevkisindeki tünel bölgesi ile Ayder Yaylası'na ulaşımın sağlandığı yolda, kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıyor.

Bazı köylerde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye, yaylalarda ise 1 metreye ulaştı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız