1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. MHP Adana'da mitingle coştu
MHP Adana'da mitingle coştu

MHP Adana'da mitingle coştu

MHP, 22 Temmuz seçimleri için mitingler serisine Adana'dan başladı. Yağmura rağmen mitinge çevre büyük bir kalabalık katıldı.

A+A-

MHP 22 Temmuz öncesi düzenleyeceği seçim mitinglerine Adana’da başladı.

MHP’nin Adana Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği miting sağanak yağış nedeniyle geç başladı. Adana’ya sabah saatlerinden itibaren aralıklarla yağmur yağmaya başladı. Yağmur nedeniyle miting alanına beklenen kalabalık toplanmadı. Ancak yağmurun dinmesinin ardından Cumhuriyet meydanı dolmaya başladı.

MHP’nin “Tek başına iktidar" sloganıyla başlattığı miting alanına, MHP bayrakları ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının basılı olduğu pankartlar asıldı. Alanda ayrıca, “Rüzgar ektiniz fırtına biçeceksiniz, 22 Temmuz’da gideceksinizö, “ABD rüzgarıyla geldiniz Çukurova fırtınasıyla gideceksinizö, “Sayın genel başkanım, pamuk kozasında, portakal çiçeğinde, mısır koçanında, buğday başağında sizi bekliyor" yazılı pankartlar da asıldı.

Başta Mersin, Gaziantep ve Tarsus olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi de miting alanında toplandı. “Devletin başına devlet gelecek" sloganlarının atıldığı mitingde MHP lideri Devlet Bahçeli alana girdiğinde üzerinde Türk bayrağı bulunan yüzlerce balon uçuruldu. Ülkü ocaklarının da pankart açtığı görülürken, kürsüden “sadece parti ve Türk bayrağı açılsın" uyarısı yapıldı.

Bahçeli mitingdeki konuşmasına uzlaşma çağrısı ile başladı ve her zaman olduğu gibi eleştiri oklarını hükümete yöneltti..

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakana görevini hatırlatıyorum; ülkenin güvenliğinden sen sorumlusun, akan kanın durdurulmasından sen sorumlusun, korkma ve orduya izin ver. Ordudan dilekçe bekleme, derhal Mehmetçiğe yetki ver" dedi.
MHP, 22 Temmuz'da yapılacak genel seçim öncesi ilk mitingini Adana'da gerçekleştirdi. Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitinge Adana'daki partililerin yanı sıra Mersin, Osmaniye, Hatay, Niğde ve Aksaray'dan gelen partililer de katıldı. Yağmur yağışı nedeniyle 1.5 saat geç başlayan mitingde, öncelikle MHP'nin Adana milletvekili adayları tanıtıldı. Daha sonra miting alanına gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Devletin başına Devlet gelecek" tezahüratları eşliğinde seçim otobüsüne çıktı.

Mitinge katılanlara yeni bir ülke müjdelediğini belirterek konuşmasına başlayan Bahçeli, "Hepinizin bildiği gibi 22 Temmuz 2007 Pazar günü 23. Dönem TBMM milletvekilleri seçimi yapılacaktır. Bu seçimlerde yok olmaya yüz tutan Türk milleti tekrar ayağa kalkacaktır. Bu seçimler, Türk milletinin geleceği olacaktır. Bu seçim kardeşlik ve uzlaşma içerisinde geçmelidir. 4 yıl 6 ay 20 gün sonra, başka bir deyişle 54 ay 20 gün sonra, başka bir deyişle bin 663 gün sonra Türk milleti yeniden seçim yapıp, 4.5
yıllık kara tabloya son verecektir. Türkiye, 43 gün sonra sırtındaki kamburu atıp, elindeki kelepçeyi sökecektir. Türkiye'de bunu tek başına MHP iktidarının yapması için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin 4.5 yıl içerisinde toprağını kaybettiğini, ürününü yok pahasına sattığını ifade eden Bahçeli, "Bu 4.5 yılda boynu bükük duruma geldi, kepenkler kapandı, nüfus arttı, ihtiyaç çoğaldı, suç oranları çoğaldı, eller boşaldı, gönüller boşaldı, bakışlar boşaldı, yüzler soldu, denizler soldu, ruhlar kırgın kaldı. 43 gün sonra önümüze sandık geliyor. Sandıkta bütün bunlardan kurtulmak için, 22 Temmuz'da AK Parti'den kurtulmak için tek başına MHP iktidarını seçin. 22 Temmuz, AK Parti'den kurtuluş
olacaktır.

 Bu, Türkiye'nin kurtuluşu olacaktır. 22 Temmuz, MHP ile kucaklaşma günü olacaktır. 22 Temmuz'da Türk milletinin ellerine geçirilen kelepçe kırılacaktır. Küresel sömürü, talan ve yağma durdurulacaktır. Yokluk, yolsuzluk yok olacaktır. Güçlü, onurlu, şerefli, bağımsız ve lider bir ülke, MHP'yle, 3 hilalle mümkün olacaktır. Millet tarihi bir karar verecektir. Bunu da MHP başaracaktır. Buna yürekten inanıyorum. Bu inancı sizde görüyorum" şeklinde konuştu.
MHP'nin baraj problemi olduğunu iddia edenlere de yüklenen Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

"Baraj lafı edenlere bir sözüm var; Seyhan Barajı patladı, sevgi barajı Türkiye'yi bastı. Bu desteği Adana meydanlarından alıyorum. İktidar yolunda bu güzel toplantı, ülkem için çok hayati kararlara vesile olacaktır. Türkiye yangın yerine döndü. Türk halkı bayrağa sahip çıkmak zorunda, bayrağa sahip çıkmayanlar, 23 Temmuz'da karanlığa gömülecek. Türkiye onuruna, şerefine, Mehmetçiği'ne sahip çıkmak zorunda."

MHP Lideri Bahçeli, bugün Türkiye üzerinde hayati oyunlar oynandığını ileri sürerek, "AK Parti buna seyirci kalıyor, toplumun her yanı yangın yerine çevrildi. AK Parti'yle 4.5 yılda tahrip edilmemiş hiçbir taraf kalmadı. Türk milleti adeta teslim oldu. İç ve dış tehditler arttı. Ecdadımızdan, şanlı tarihinden utananlar, işgalci güçlerle güzel vatanımıza Sevr şartlarını tekrar getirmek istediler. Tehlike hemen yanımızda, tehlike Kıbrıs'ta, tehlike Kerkük'te, tehlike okullarda, tehlike pazardadır.

Tehlike huzurumuzu ve esenliğimizi bozmuştur. Tehlike Cumhuriyetimizin niteliklerine kadar dayanmıştır. Tehlike Türk toplumunu sarmıştır. Bu gidişe ancak milli birlik ve beraberliğe sahip çıkan Milliyetçi Hareket 'dur' diyecektir. Tek başına MHP iktidarı bu sorunları çözecektir. Yoksulluğa ve yolsuzluğa karşı tek başına MHP var. Ezikliğe, işsizliğe karşı tek başına MHP var. Huzur ve barış için tek başına MHP. Kardeşlik ve kimliksizliğe karşı tek başına MHP. Aş, iş ve gelecek için tek başına MHP" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMAYACAK"
Türkiye'nin önündeki en önemli sorunun bölücü terör olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Her gün bir vatan evladı şehadete ulaşmaktadır. Her gün bir ailede şehidine ağıtlar yükselmektedir. Daha dün hain bir saldırı 4 kahramanı aramızdan aldı. Önceki gün de 7 Mehmetçik Tunceli'de şehit oldu. Ne için can verdi aziz şehitlerimiz, huzurumuz için, esenliğimiz için, birliğimiz için, vatanımız için, bayrağımız için, kısacası bizim için. Hepsine Cenab-ı Allah'tan sonsuz rahmet diliyorum. Hepsi gönlümüzde taht kurdular.
Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Anıları yüreklerimizde yaşayacak. İntikamları mutlaka alınacaktır, dökülen kan yerde kalmayacaktır" dedi.
4.5 yıl aradan sonra nihayet seçimin gelip çattığını ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Seçim, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Seçim, tıkanan siyasetin açılması için önemli demokratik bir mekanizmadır. Seçim, hatalardan duyulan pişmanlıkların tazelendiği, temizlendiği yerdir. Karanlık devrin sorumlusu AK Parti zihniyeti de süpürülmek için artık gün sayıyor. Türkiye, tek mahareti kutuplaşma ve cepheleştirme olan partilerin çekişmesiyle oyalanmıştır. Sizler gibi bu ülkede yaşayan her insan kargaşa, çatışma, sürtüşme istemiyor. Cephelere, kamplara bölünmek istemiyor. Birlik, kardeşlik içinde doğudan batıya, kuzeyden güneye, Adana'nın her mahallesinde oturan herkes birlik ve beraberlik içinde olmak istiyor.

Barış ve refah istiyor. Sığ, fakir ve kısır çekişmelerle geçen dönemde bir yanda dini istismara sığınan iktidar fırsatçıları, diğer yanda kronik gerilim aktörleri kavgadan nemalanmak istemiş ve sonuçta seçime gitmek zorunda kalmışlardır. İşleri güçleri kamplaşma olan bu mihraklar, tahtaravalli siyasetiyle oyalayacakları, aldatacakları kimse kalmamıştır. Birbirinin varlık sebebi olan bu ilkesiz siyaset aktörlerini milletimiz artık daha iyi tanımaktadır.

Bunlar kutuplaşma ve cepheleşmeyle oy avcılığına çıkarak gerçekleri gözardı eden oy bezirganlarıdır. Biri Meclis'in çoğunluğunu eline geçirmiş, diğeri hükümetin bütün kararlarına koltuk değneğiyle destek vermiş, ta ki cumhurbaşkanlığı seçimine kadar. Atışmalar ve tartışmalar süreciyle geçen cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde maalesef kendi fesih kararlarını almışlardır. Artık Türkiye bir yol ayrımına gelmiştir.

Gelişmeler önümüzdeki seçimlerin taraflarını belli etmiştir. Bir yanda AK Parti ve işbirlikçi çıkar çevrelerinin koalisyonları ve diğer yanda milletini menfaatsiz seven MHP, yani sizler. Bir yanda milletini ve varlıklarını sömürmeye hazırlanan küresel odaklar, diğer yanda hakkaniyet ve adaleti savunan vatan evlatları. Diğer yanda menfaat için seçime soyunanlar. Milletimiz karar anı geldiğinde sandık başında gerginlik ve çatışmayı değil, kardeşlik ve barışı seçecektir. Ayrışmayı, kargaşayı ve bölünmeyi reddedecek, MHP'nin sunduğu milli birlik ve beraberliği seçecektir. Oy pusulası 2 metre de olsa, 2.5 metre de olsa Türk milleti kararlıdır, bulacak ve MHP'ye 'evet' diyecektir. Tek başına iktidarımız, Türkiye'nin yeniden ayağa kalkmasını sağlayacaktır. Artık MHP'nin önünde tek engel yalan ve yanlış haberleriyle işbirlikçi medya kalmıştır. Hiç durmayacağız, boş durmayacağız, hiç kimsenin bizi anlamasını beklemeyeceğiz, kendimizi anlatacağız. Vatandaşımızla kucaklaşacağız, başka çaresi yok. Çukurova sizleri bekliyor, bizler de
Adana'yı Meclis'te tam kadro görmek istiyoruz. Meclis'te 14 milletvekilini de alacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum