1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. MHP'den CHP'ye sert cevap
MHP'den CHP'ye sert cevap

MHP'den CHP'ye sert cevap

CHP'nin suçlamalarına MHP'den sert tepki: Oylamaya katılmayı size mi soracaktık?

A+A-

Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılacaklarını açıklayan MHP, CHP'nin eleştiri oklarına hedef oldu. Önceki gün CHP'nin parti yönetimi, MHP'yi iktidarın uzlaşma arayışının önünü tıkamakla suçladı.

MHP'den bu çıkışa sert tepki geldi. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, siyasi bir karar verirken başka bir partiye danışmalarının söz konusu olmadığını söyledi. Vural, "CHP nasıl oylamaya katılmama kararını kendi veriyorsa biz de kendi kararımızı kendimiz veririz. Biz seçimlerden önce de oylamaya katılacağımızı açıklamıştık." dedi. Vural, CHP'nin önceki yasama yılında iktidar partisini uzlaşmaya götürmeyecek bir siyaset izlediğine de dikkat çekti.

CHP ile MHP arasında 'cumhurbaşkanı oylamasına' yönelik polemik yaşanıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, önceki gün Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında MHP'nin 'oylamaya girme' tavrının yanlış olduğunu savunmuştu. Özyürek, şunları kaydetmişti: "MHP baştan '367'yi bulmalarına yardımcı olacağız' demeseydi, Başbakan Erdoğan muhalefetle görüşecekti. MHP'nin bu söylemi AKP'nin işini kolaylaştırmıştır. Muhalefetle uzlaşma arayışına girmesine gerek bırakmamıştır." Bu suçlamaya cevap veren MHP'li Vural, parti olarak oylamaya katılarak sorumluluklarını yerine getireceklerini vurguladı. İzleyecekleri politikayla AK Parti-CHP kutuplaşmasına engel olacaklarını belirten Vural, şöyle devam etti: "Biz seçimden önce, Parlamento'nun yenilenmesini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öyle yapılmasını istiyorduk. Parlamento yenilendi. Meclis kendi iradesiyle cumhurbaşkanını seçecek. Biz kendi adayımızı destekleyeceğiz. CHP gibi TBMM başkanlığı seçiminde iktidarın adayını destekleyip, cumhurbaşkanlığı oylamasında genel kurula girmemezlik yapmıyoruz. Onların siyaseti öyle, bizim siyasetimiz de böyle. Biz ortaya koyduğumuz tavırla sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız