1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Milletvekili Avcı'dan yeni açıklama
Milletvekili Avcı'dan yeni açıklama

Milletvekili Avcı'dan yeni açıklama

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı: "vatandaşlarımızın mağdur olmaması için İçişleri Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam etmektedir"

A+A-

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İl dışında olup her yıl ilimize gelerek çayını kendisi toplayan ve bu karar nedeniyle toplatamayacak durumda olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için İçişleri Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam etmektedir" dedi. 

İşte Avcı'nın o açıklaması:

"Değerli hemşehrilerim;
İçişleri Bakanlığımızın diğer bakanlıklarla istişare içinde ve salgının daha çok yaygınlaşmasını engellemek amacıyla aldığı karar sonrası özellikle Rize dışında yaşayan hemşehrilerimiz zaman zaman serzenişlerini bizlere ifade ediyorlar. Bu eleştirileri ve serzenişleri anlayışla karşıladığımızı belirtmek isterim.
Herkes evinde, köyünde olmak ister. Lakin bilim insanlarının öngörülerini ve sürecin ölümcül sonuçlarını kamu otoritesinin hesaba katmak durumunda olduğunu sizlerde takdir edersiniz.

Çay ne olacak? Sorusu en önemli gündemimiz...
İl dışında olup her yıl ilimize gelerek çayını kendisi toplayan ve bu karar nedeniyle toplatamayacak durumda olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için İçişleri Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Tüm paydaşlarla istişare ederek bu hususta bir çözüm üretmeye çalışıyoruz.
İnşallah salgın kısa sürede biter, bu kararlarda ortadan kalkar ve 1. Sürgün dahil olmak üzere hemşehrilerimiz tüm çay sezonunu Rize’de geçirirler.
Rize sizlerle güzel ve sizlerin burada olması en büyük dileğimiz. Fakat bunu yaparken salgını büyütecek ve can kayıplarına neden olacak daha büyük bir acıya veya acılara hep birlikte vesile olmaktan kaçınmalıyız.
Bir çay üreticisi olarak sizlerin hissiyatını kendi hissiyatımız addediyorum.
Ramazanımız mübarek olsun!
En kalbi selam ve muhabbetlerimi bildiriyorum!"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
19 Yorum