1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Minik Azra Pazar'da salonu mest etti
Minik Azra Pazar'da salonu mest etti

Minik Azra Pazar'da salonu mest etti

Pazar'da Yavuz Bahadıroğlu'nun katıldığı konferansta, okuma yazması olmayan 5 yaşındaki minik Azra, milli marşın 10 kıtasını ezbere okudu, salon mest oldu.

A+A-

NACİ GÜVEN
CENGİZ YILDIRIM

Şehitler Haftası dolayısıyla tarihçi,  yazar Yavuz Bahadıroğlu, Pazar Belediyesi Kültür Salonu’nda "İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi" konulu bir konferans verdi.

Pazar Diyanet-Sen Temsilciliği tarafından düzenlenen, Çanakkale Şehitlerini Anma programına; okuma yazma bilmeyen 5 yaşındaki Azra Şimşek’in, İstiklal Marşının 10 kıtasının tamamını ezbere okuması damgayı vurdu.

Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Müftüsü Vedat Başsan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun önünde İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını hiç takılmadan, heyecan yapmadan ezbere takır takır okuyan Minik Azra, büyük alkış aldı.

konferans_azra6.jpg

Pazar kaymakamı Ü. Hüseyin Güney ise minik Azra’yı sahneye çıkarak tebrik ettikten sonra bir de ayıcık hediye etti.

konferans_azra2.jpg

Merkez Hatuniye Camii İmam Hatibi Ümit Bülbül’ün Kur’an-ı Kerim okumasının ardından bir açılış konuşması yapan Diyanet-Sen Pazar Temsilcisi Cemal Taşçı, katılımcılara teşekkür ederek, “Çanakkale'de tarihi bir destan yazılmıştır. Son kale, Çanakkale, imanlı göğüsler siper edilerek geçilmez kılınmıştır. Bu programı düzenlerken aziz şehitlerimizi hayırla yad ediyor ve tarihe altın harflerle yazılan bu kahramanlık destanını da hiçbir zaman unutmama sözü veriyoruz.” dedi.

konferans5.jpg

İlçe Müftüsü Vedat Başsan da yaptığı konuşmada, o tarihte yaşanan olumsuzlukların bir daha yaşanmaması dileğinde bulunarak, yakın zamanda şehit olan asker ve polisleri rahmetle andıklarını belirtti.

konferans_yavuzbahadiroglu.jpg

Tarihçi, yazar Yavuz Bahadıroğlu ise memleketi Pazar’da konferans vermekten ayrı bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Pazar, Çanakkale’yi ne ilgilendirir diyemeyiz. Çünkü dedelerimiz ve babalarımız orada yatıyorlar. Çanakkale, bu milletin birlik ve beraberliğinin açık adresidir. Çanakkale, bir milletin var olma, dinine, vatanına, bayrağına sahip çıkma mücadelesidir. Çanakkale’nin neresini eleştirelim? Bu millet orada imanıyla savaştı. Biz de doğru saflarda duralım, elimizden geleni yapalım.” şeklinde konuştu.

konferans1.20120322195506.jpg

Ailelerden, çocuklarına Çanakkale'yi çok iyi anlatmalarını tavsiye eden Bahadıroğlu, nesillerin Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarının şuuru ile büyümesi gerektiğini ifade etti. Yazar Bahadıroğlu, konuşmasının son bölümlerinde de İstiklal Marşı'nın yazılışı ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatından örnekler verdi.
Bahadıroğlu, daha sonra Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde Memur Sen İl Temsilciliği tarafından düzenlenen konferansa katılmak üzere Rize’ye hareket etti.

konferans3.jpg

konferans4.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum