1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Minik Ezel sağlığına kavuştu
Minik Ezel sağlığına kavuştu

Minik Ezel sağlığına kavuştu

Annesinin kucağında katıldığı bir nişan töreninde maganda kurşunuyla ağır yaralanan 3 aylık Ezel bebek, hayati tehlikeyi atlattı.

A+A-

Trabzon merkeze bağlı Çağlayan beldesinde bir hafta önce annesinin kucağında katıldığı bir nişan töreninde havaya açılan ateş sonrası maganda kurşunuyla ağır yaralanan 3 aylık Ezel Irmak Çakıroğlu isimli bebeğin hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.
Çağlayan beldesinde 28 Ağustos akşamı düzenlenen bir nişan töreninde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce havaya açılan ateş sonucu anne Nuray Çakıroğlu (31) sol kolundan yaralanırken, kucağında bulunan 3 aylık kızı Ezel Irmak Çakıroğlu da karnından yaralandı. Hastaneye kaldırılan Nuray Çakıroğlu kolundan aldığı kurşun yarası nedeniyle ayakta tedavi edilirken, 3 aylık kızı Ezel ise Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Çocuk Cerrahisi Servisi'nde bir haftadır tedavi altında tutulan 3 aylık Ezel bebek hayati tehlikeyi atlatırken, baş ucundan ayrılmayan annesi Nuray Çakıroğlu ve babası Mehmet Yadigar Çakıroğlu'na gülücükler atmayı ihmal etmiyor.

Nuray Çakıroğlu, yaşadığı bir haftanın kendisi için çok zor geçtiğini ifade ederek "Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Allah çocuğumuzu bize bağışladı" dedi. Olay günü kolundan vurulduğunu ancak kucağında bulunan bebeğinin vurulduğunu farketmediğini anlatan Çakıroğlu, şöyle konuştu: "Biz hastaneye gelmiştik. Kolumun tedavisini yaptırdım. O sırada yakınlarım çocuğumun altını değiştirirken kurşun yarasını farkettiler. Ben hiç farkında değildim. Daha sonra bebeği hastanede tedavi altına aldılar. Çok
şükür artık sağlığı iyi. Kızımın gülücükleri ile acım biraz olsun azaldı."

Trabzon'da son günlerde artan maganda vakaları ile ilgili de konuşan anne Çakıroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Maalesef hiç ders almıyoruz. Hergün aynı şeyleri yaşıyoruz. Bu durumun önüne geçilebileceğini sanmıyorum. Vurulanlar kendi yakınları veya çocukları da olabilirdi. Acaba vicdanları rahat mı? Suçluların bulunup cezasını çekmesini istiyoruz."
Ezel'in tedavisini gerçekleştiren KTÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa İmamoğlu ise yaptığı açıklamada, minik Ezel'in hayati tehlikeyi atlattığını söyledi. Bebeğin annesi ile iletişiminin çok iyi olduğunu anlatan İmamoğlu, şöyle konuştu: "Artık tepki veriyor, gülüyor. Bu bizim için sevindirici bir gelişme. Bugün kakasını da yaptı. Bu bizim için çok önemliydi. Çünkü bağırsakları 20 yerden delinmişti. Dalak parçalanmıştı. Dışkısına kan karışıyordu. Durumu kötüydü, ancak bugün itibariyle durumu sevindirici. Yakında anne sütüyle beslemeye başlayacağız."
Minik Ezel'in en büyük şansının kurşunun annenin elini delerek vücuduna saplanması olduğunu anlatan İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü kurşun annesinin elinden geçtiği için hızı azalmış. Eğer direk vücuduna isabet etseydi Ezel'i kurtaramayabilirdik. Kurşunun mavzer mermisi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü büyük bir mermiydi, ağır silah mermisi. Bu nedenle çok fazla tahribata yol açmış."
Öte yandan 3 yaşındaki Ezel'in babaannesi Nezire ve dedesi Ahmet ile amcası İsmail Çakıroğlu da Ezel'in iyileşmesine çok sevindiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum