1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Misafir öğrenciler, Rize'de kültürlerini tanıttı
Misafir öğrenciler, Rize'de kültürlerini tanıttı

Misafir öğrenciler, Rize'de kültürlerini tanıttı

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından "Doğu'dan Batı'ya adil bir dünyaya" sloganıyla düzenlenen "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması" kapsamında misafir öğrenciler, Rize'de kültürlerini tanıttı.

A+A-

Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu ve 51 ülke, 91 şehirde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında yabancı öğrenciler, Rize Sahil Parkı'nda bir araya geldi. 

UDEF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması"nı Rize'de de gerçekleştirdiklerini söyledi.

ogr8.jpg

Rize'de etkinliğin üçüncüsünü düzenlediklerini anlatan Oğuz, "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde 40 farklı ülkeden yaklaşık 500 öğrenci var. Bu öğrencilerin bir yabancı turist olmadığını, bizim misafirimiz olduğunu vatandaşlarımıza bu tür etkinliklerle anlatıyoruz. Başka bir coğrafyada doğmuş olabilirler. Rengi, teni ve ırkı farklı olabilir ama inancımız gereği kardeşiz." dedi.

ogr7.jpg

Rize Uluslararası Öğrenci Derneği (RİUDER) Başkanı Hasan Kanbur da yabancı öğrencilerle yöre halkını kaynaştırmayı amaçladıklarını belirtti. 

Etkinlik kapsamında üniversitede okuyan yabancı öğrenciler, ülkelerinin kültür ve geleneklerini tanıtan stantlar açtı.

ogr6.jpg

ogr5.jpg

ogr4-003.jpg

ogr3-003.jpg

ogr2-003.jpg

ogr1-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız