1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. MOBESE suç oranını azalttı
MOBESE suç oranını azalttı

MOBESE suç oranını azalttı

Artvin’in Borçka ilçesine geçen Kasım ayında kurulan MOBESE kameralar vatandaşa güven veriyor. Suç oranları bir anda düştü...

A+A-

MOBESE"lerin kurulmasının ardından suç oranının düştüğü gözlendi.
Halk Bankası Genel Müdürlüğünün sponsorluğuyla Borçka ilçesine 15 ayrı noktaya MOBESE kamera kuruldu. Kameraların kurulmasının ardından gasp, hırsızlık ve benzeri bir çok suç olayında düşüş yaşandığını belirten vatandaşlar, kameraların özgüven getirdiğini belirttiler.
“Kameraların çoğu etrafı tarıyor ve uçan kuş bile kayıt altına alınıyor” diyen Eyüp Melek isimli vatandaş, “Bu sistem sayesinde iş yerimde kepenk takmaktan kurtuldum. İlçe çok hareketli ve olayların yoğun olduğu bir yer. Suç çetelerinin türemesi, sokak aralarında mermi atılmasın önüne geçilmesi ve bizim de izlenmemiz çok iyi oldu ve bu sayede halkın güveni sağlanmış oldu. Özelikle meslek icabı gece nöbet tutuyoruz ve artık kendimizi güvende hissediyoruz” dedi.
Sedat Yıldırım ve Cemal Cesur isimli esnaflar ise, “Gece sokaklarda magandaların yüzünden dolaşılmaz bir haldeydi. Gerçi biraz mercek altında olmamızdan tedirgin oluyoruz ama sonuçta bizim güvenliğimiz için konulmuş. Düşünenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız