1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Mor ve Ötesi'nin Deli'si finale kaldı
Mor ve Ötesi'nin Deli'si finale kaldı

Mor ve Ötesi'nin Deli'si finale kaldı

53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ''Deli'' adlı şarkıyla Türkiye'yi temsil eden Mor ve Ötesi grubu, son 10 ülkeyle birlikte finale kaldı.

A+A-

Türkiye Eurovision'da finale kalan son 10 ülkeden biri oldu.

Ukrayna, Hırvatistan, Arnavutluk, İzlanda, Gürcistan, Danimarka, İsveç, Letonya ve Portekiz diğer 10 ülkeden biri oldu.

Geçtiğimiz gecede ise Eurovision şarkı yarışması tarihinde ilk kez düzenlenen birinci yarı final sonucunda, Norveç, Polonya, Ermenistan, Azerbaycan, İsrail, Rusya, Finlandiya, Bosna Hersek, Romanya ve Yunanistan 24 Mayıs'ta yapılacak finale kalmıştı.

FİNAL 24 MAYIS'TA

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ''Deli'' adlı şarkıyla Türkiye'yi temsil eden Mor ve Ötesi grubu, final için yarıştı.

19 ülkeyle birlikte ikinci yarı finalde 3. sırada sahneye çıkan Mor ve Ötesi, 20 bin kapasiteli Belgrad Arena Spor Salonu'nda, yaklaşık 11 bin kişinin önünde canlı performans yaptı.

BİNLERCE KİŞİ COŞTU

Parçalarını sunarken sahnede zıplayan gitaristleriyle dikkati çeken Mor ve Ötesi, salonda aralarında Türkler'in de bulunduğu binlerce kişiyi çosturdu.

AYAKTA ALKIŞLANDIK

Yaklaşık 3 dakika süren performans sonunda salonda bulunan seyirciler Mor ve Ötesi'ni ayakta alkışladı. Türk, Azerbaycan, Yunan, Makedon ve İsveç gibi bayraklarının salonda çoğunluğu oluşturması dikkati çekti.

SAHNEDE PARLAK ŞOV

Ümit Ünal tarafından her bir grup üyesinin özelliklerine uygun olarak hazırlanmış siyah giysileriyle, vokal ve gitarda Harun Tekin, basgitarda Burak Güven, bateride Kerem Kabadayı ve solo gitarda Kerem Özyeğen Mor ve Ötesi grubu olarak sahnede parlak bir şov sergiledi.

Mor ve Ötesi, Avrupa Yayın Birliği EBU ve Sırp Resmi Televizyon İstasyonu RTS tarafından organize edilen ve 20 canlı kameranın kullanıldığı yayında, şarkısını sunarken ünlü koreograf Beyhan Murphy tarafından hazırlanan mimik ve jestlerle de ayrıca beğeni topladı.

KIRK HOKKABAZ GÖRÜNTÜSÜ DİKKAT ÇEKTİ

Şekip Davaz tarafından hazırlanan ve sahnenin arkasını süsleyen kırk hokkabaz görüntüsü, yarışmada seyircilerin gözünde değişik bir görüntü yarattı.

Yarışmayı TRT 1 ve TRT-INT canlı olarak yayınladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız