1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Muhtar, çocuk yapana altın veriyor
Muhtar, çocuk yapana altın veriyor

Muhtar, çocuk yapana altın veriyor

Artvin'de bir muhtar çocuk yapan aileye altın verme kampanyası başlattı. Amaç kapanan köy okulunu faaliyete sokmak!

A+A-

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Pınarlı köyü muhtarı Cahit Durak, köy okulunun kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalması üzerine çocuk sayısının artması için kampanya başlattı. Köyde çocuk yapan her aile cumhuriyet altınıyla ödüllendiriliyor.
Köyde çocuk yapan her aileye birer cumhuriyet altını hediye eden muhtar Cahit Durak, 4 yılda 12 aileye cumhuriyet altını hediye etti. Kampanya süresince şu ana kadar 12 çocuğun dünyaya geldiği, 6 bayanın da anne adayı olduğu köyde kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü belirten Durak, "Dünyada nüfusu artırmak için benzer bir kampanya sadece 1920'li yıllarda Almanya'da uygulanıyordu. İkinci olarak da ben Artvin'in Şavşat ilçesinde uyguluyorum. Her geçen gün okullarımızda öğrenci sayısı azalıyor ve okullar bir bir kapatılıyor. Çocuk yapan her aileye cumhuriyet altını vereceğim. 4 yıl içerisinde çocuk yapan toplam 18 aileden 12'sine altın verdim ve 6 anne adayımız var. Onlara da doğum sonrası altınlarını vereceğim. Düzenlediğim kampanyaya her kesimden destek geldi, özellikle öğretmen ve üniversite profesörlerinden ciddi ekonomik destek geldi" dedi.
Köylüler ise, muhtarın çok yerinde bir kampanya yaptığını ve gereken desteği vereceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız