1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Mükelleflere ödeme kolaylığı
Mükelleflere ödeme kolaylığı

Mükelleflere ödeme kolaylığı

Rize Valiliği, vergi borçlarını süresinde ödeyememiş mükelleflere ödemede kolaylık sağlamak amacıyla taksitlenidrme yapıldığını söyledi.

A+A-

Rize Valiliği, vergi borçlarını süresinde ödeyememiş mükelleflere ödemede kolaylık sağlamak ve kamu alacaklarının bir an önce hazineye intikalinin sağlanması için vergi taksitlendirilmesi yapıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığınca alınan kararın 30 Ekim 2008 tarih ve 27 bin 39 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

Vergi borçlarını süresinde ödeyememiş mükelleflere ödemede kolaylığı sağlamak ve kamu alacaklarının bir an önce hazineye intikalini temin etmek amacıyla vergi mevzuatında yer alan tecil ve taksitlendirme müessesesinden zor durumda olan tüm mükelleflerin yararlanmalarını sağlayan bir düzenleme yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Bu düzenleme kapsamında tecil ve taksitlendirilen borçlara uygulanacak faiz oranı yıllık yüzde 3 olarak belirlenmiştir. Uygulamadan, vade tarihi 1 Eylül 2008 tarihinden önce olan, vergi dairelerine ödenmesi gereken, her türlü vergi, resim, harç, fon, paylar, vergi cezası, para cezası, gecikme faizi, gecikme zammı gibi tüm amme alacaklarından borçlu olan mükellefler yararlanacaktır. Uygulamadan yararlanmak isteyen mükelleflerin 28 Kasım 2008 tarihi mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerekiyor.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız