1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Mumcu'dan Mesut Yılmaz'a rest
Mumcu'dan Mesut Yılmaz'a rest

Mumcu'dan Mesut Yılmaz'a rest

Mumcu, Yılmaz'ı bir rakip parti lideri gibi eleştirdi. Kendisini ve ekibini istemedi. Baştan beri tavrını koruyan Mumcu Yılmaz'a resmen rest çekti.

A+A-

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın DP listesinden aday olmasına karşı çıkarak, "Bence doğrusu bağımsız aday olmasıdır" dedi.
Mumcu, dün Cine 5’te katıldığı "Üç artı Bir" programında Mesut Yılmaz’ın "Siyasette benim kadar çeken bir tek Menderes var" sözlerini "Menderes’e haksızlık olarak değerlendirdi.
Mumcu, Yılmaz'ın kendisiyle birlikte aday olmasını istediği Hikmet Çetin, Celal Doğan ve Hüsamettin Özkan'ı da veto etti.
ONLAR VARSA BEN YOKUM
Bu bahsedilen isimlerin hiçbiri olmayacak, olurlarsa ben olmayacağım. Ben birtakım karanlık yüzler gelip siyasette tekrar arzı endam etsinler, boy göstersinler diye siyaset yapmıyorum. Oturdukları yerde kaşıntı tutmuş yine siyasete gelelim diyen adamlar için yapmıyorum ben bu işi. Milletin istemediği adamlarla işim olmaz.
Mumcu, programda özetle şu görüşleri dile getirdi:
AYNI PARTİDEN ADAYLIĞI BİLEMEM
"Aynı partiden aday olup olmayacağımızı bilmiyorum. Bu konuda hiçkimseye görüş bildirmedim. Görüşüm sorulduğunda Ağar’a söyledim. Bence, 2002 yılındaki seçimin tasfiye ettiği kadroların siyasete geri dönmesi doğru değildir, Türkiye’nin talebi de bu değildir.
LİSTE DAYATAMAZ
Ama olmayacak bir şey varsa gazetelerde yazan şeydir. Kimse kendisini bir pozisyona koyup, listelerine bakacağım demesin. Kimsenin bu oluşuma koşul dayatma gücü, pozisyonu, imkanı yoktur. Aday olmak isteyen gelir, müracaat eder, aday olur, değerlendirilir. O kadar. Kimse köprü altında su bağışlamaya filan kalkmasın.
SÜRECE HİÇBİR KATKISI YOK
Bu süreç tamamen iki genel başkanın iradesi ile kurulmuştur, tasarlanmıştır. Hiçbir katkısı filan da söz konusu değildir. Herkes kendine bir rol kapmaya filan çalışmasın. Çünkü gerçek değildir. Bu işin arkasında, bu işin tasarlayıcısı diye böyle komplo teorisyenleri var ya, yazıyorlar, yazdığı hiçbir teori gerçek çıkmayan teorisyenler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum