1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Musluk suyundan elektrik üretti!
Musluk suyundan elektrik üretti!

Musluk suyundan elektrik üretti!

Rize'de boşa akan dere sularına çevreci tepkisi nedeniyle baraj kurulamazken bir elektronikçi, çeşmeden hortumla aldığı sudan elektrik üretti!

A+A-

Rize’nin Pazar ilçesinde elektrik üzerine iş yeri bulunan Musa Telatar, geliştirdiği proje ile musluk suyundan faydalanarak elektrik elde etti.

Hortum bağlanarak çalışan aletin denemesini yapan Telatar, cihazdan tam 2 bin Watt elektrik gücü aldı.



Önceden hazırladıkları su ile çalışan jeneratör projesini hayata geçirmek için çalışmalarının devam ettiğini belirten Musa Telatar, “Deneme amaçlı olarak ilk önce jeneratörün çarklarını ağaçtan yaptık. İlk denememiz başarı ile sonuçlandı. Daha sonra bu parçaları döküm olarak yapacağız. Mekanizma, tamamen su gücüne dayanıyor. Musluktaki tazyikli suyun ittiği merdane, dinamoya bağlanmış. Elde edilen elektrik, bir evin tüm ihtiyaçlarına yetecek şekilde tasarlandı. Tahminen 100 ampul ve bir televizyonu çalıştıracak enerji elde edeceğiz. İleride seri halde imalatını yapmayı düşünüyoruz. Çünkü piyasada ki jeneratörlerin çok altında maliyeti olacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum