1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Müslüman İsa'ya yoğun ilgi!
Müslüman İsa'ya yoğun ilgi!

Müslüman İsa'ya yoğun ilgi!

İngiltere’de Kur’an’a ve Müslüman din adamlarına dayanılarak hazırlanan “Müslüman İsa“ belgeseli İngilizler tarafından ilgiyle karşılandı.

A+A-

Kur’an’a dayanılarak hazırlanan belgesel İngilizler tarafından ilgiyle karşılandı.
Hz İsa’nın Müslümanların bakış açısıyla anlatıldığı belgeselin İngilizlerin beğenisini kazanması Hıristiyan din adamlarını rahatsız etti. Belgesel’de Hz. İsa’nın gayrı meşru olmadığı, çarmıhtan göğe yükseldiği, ve Allah’ın oğlu olmadığı anlatılıyor. Hıristiyan din adamları belgesele karşı çıkarken, Müslümanların Hz. İsa’ya bakışını ilk defa öğrenen İngilizler ise belgeseli oldukça beğendi.

KUR’AN’A İLGİSİZ KALAMAZLAR

Belgeselin ilgiyle karşılanmasını değerlendiren Prof. Dr. Hayrettin Karaman ”Peygamber Efendimizi (sav), dost doğru anlattığımız zaman, onlara yeni bir şey söylemiş oluyoruz, bu da onları etkiliyor ve Kur’an’ı araştırıp okumalarına sebep oluyor” dedi. “Kur’an diğer peygamberler hakkında ne söylüyorsa onu söylemeliyiz” diyen Karaman, bunu yaparken de peygamberimizin tebliğ metodunu örnek almalıyız” dedi. Karaman ”Akidelerimizi kendimizden emin bir biçimde anlatmamız gerektiğinin de altını çizdi.

HIRİSTİYANLAR İSLÂM’I BİLMİYOR

Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Dr. Hamdi Arslan’da “Hıristiyanların İslâm’ı bilmediği, hatta Meryem suresini duyunca şaşırdıklarını” söyledi.”İslâm’ı olduğu gibi anlatırsak, Hıristiyan dünyasında büyük bir etki meydana getiririz” diyen Arslan, Hz İsa, İslâm peygamberidir, ve tevhid esaslarını telkin etmiştir, fakat sonradan araya hurafeler girmiş, ve gerçekler saptırılmıştır” dedi. Belgeye gösterilen ilgiyi yadırgamadığını belirten Arslan, Avrupa’da kiliseler boş, camiiler ise dışarılara taşıyor” dedi. Arslan, Hıristiyanların İslâm konusundaki cehaletlerine de dikkat çekti.

KUR’AN’DAKİ HZ.İSA’YI ANLATMALIYIZ

İlahiyatçı Mehmet Göktaş’ta, Kur’an’ın Hz. İsa ve Hz. Meryem’e İncil’den daha fazla önem verdiğini dikkat çekerek, bu tür belgesellerin çok önemli olduğunu söyledi. Hz. Meryem’in İncil’de 17 defa Kur’an da ise 34 defa geçtiğini belirten Göktaş, Hıristiyanlar Kur’an’ı okudukları zaman Hz. İsa’ya verilen değeri görünce şaşırıyorlar” dedi. “Kur’an’daki Hz. İsa ve Hz. Meryem’i Hıristiyanlara tanıtılmasının önemine de değinen Göktaş, öğrendikleri zaman şaşırıyorlar, şaşırdıkça İslâm’a yöneliyorlar” dedi.

DİN ADAMLARINA 2. İŞ YASAĞI

Öte yandan; Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, din adamlarının eğitim haricinde ikinci bir iş yapmasının yasaklanacağını açıkladı.

Rum radyosunun haberine göre Hrisostomos, yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs'taki din adamlarının çalışmalarıyla ilgili önemli değişikler yapılacağını bildirdi.

Habere göre, Başpiskopos, öğretmen olan din adamlarının görevlerine devam edebileceklerini, ancak bunun dışında başka bir iş yapmalarının yasaklanacağını söyledi.

Hrisostomos, bu değişikliğin manastırda çıkan sorunlar sebebiyle yapıldığını kaydederek, düşük maaşlı din adamlarının maaşlarında artış sağlanacağını, böylece ikinci bir iş yapmalarına gerek kalmayacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız