1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Müslümanlar, önce kardeştir
Müslümanlar, önce kardeştir

Müslümanlar, önce kardeştir

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Rize'de bir sunumda bulunan yazar Engin Noyan, din kardeşliğinin öncelikli mevzu olduğuna vurgu yaptı.

A+A-

Dilek ASLAN - Kutlu Doğum haftası nedeniyle Ensar Vakfı Rize Şubesi tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansın konuşmacısı gazeteci yazar Münib Engin Noyan İslam’da kardeşlik ve kadın hakları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Gazeteci yazar Münib Engin Noyan, İslam’ın kardeşliğe verdiği önemi anlatarak, “Hazreti Peygamber hicret ettiği zaman ensarla muhacirin kardeş olduğunu ilan etmiş, birbiriyle iyi ilişkiler içinde olmasını istemişti. Dinimize göre de bütün Müslümanların din kardeşliği vardır. Karı, koca, eşler bile önce din kardeşidirler” dedi.

Gazeteci yazar Münib Engin Noyan, islamiyetin kadına ve kadın haklarına çok değer verdiğini ifade ederek, “Hazreti Peygamber, cennet anaların ayağı altındadır buyururken dimimizin kadına verdiği önemi ortaya koymuştur. Yine dinimiz erkeklerin kadınlara iyi davranmasını, onların emanet olduğunu emretmektedir” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum