1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Mustafa Akçay Trabzonspor’a göz kırptı!
Mustafa Akçay Trabzonspor’a göz kırptı!

Mustafa Akçay Trabzonspor’a göz kırptı!

Pazarspor'da da görev alan ve 1461 Trabzon'u zirveye taşıyan Mustafa Akçay, düzenlediği basın toplantısında üst düzey mesajlar verdi.

A+A-

1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, hedefinin Real Madrid, Barcelona gibi takımlar ile çalışmak veya final oynamak olduğunu belirterek, kaçınılmaz bir enerjisi olduğu için hedef ve ideallerini koyarak ilerleyeceğini söyledi.

PTT 1. Lig’in 28. Haftası'nda deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan 1461 Trabzon bu maçın hazırlıklarına devam ediyor.

Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan başarılı teknik adam Mustafa Reşit Akçay, 1461 Trabzon’un başarısının altından sağlıklı ve pozitif düşünmenin olduğunu söyledi. Akçay “Bu ülkede ve yörede ortak imece usulü çalışmak ve birşeyleri birlikte hayata geçirmek oldukça zor. Gerektiğinde bireysellik ve ben duygusu her zaman yüksek ve öne geçmeye çalışmıştır. Biz bunlara izin vermedik. Bence başarımızın altında yatan gerçek bu. Başarımızı imeceye borçlu olduğumuzu, içimizde bizimle savaş eden egoyla savaşmayı hep ön planda tutarak getirmiş olmamıza bağlıyorum. Eğer birşeyleri paylaşırsanız güzelleşebilir. Altından eviniz olsa bir şey değişmez. Onu birileri ile paylaştırdığınız sürece sadece ıssız bir görüntü olacaktır. Ama onu birileriyle paylaşmanız gerek tadı oradadır. Bence başarılı olmamız kendi yetersizlikleri görmemizi sağlayan, başkalarının yetersizliklerini tamamlayan, bir mantık ve akıl yürütmeden bu başarıyı getirdik diye düşünüyorum” dedi.

akcay01.jpg

“İNSAN’IN SADECE MADDİ HEDEFLERİ OLMAZ”
İnsanların maddi hedef düşündüğü zaman motivasyonu ve enerjisinin düşeceğini kaydeden Akçay, “İnsanın sadece maddi hedefleri olmaz, olmamalıdır. 'Ben şu kadar para kazanacağım' diyerek bir işe başlamak sizi bir süre sonra tüketen motivasyona ve biten bir enerjiye dönüşebilir. Çünkü takıldığınız veya ret koyduğunuz motivinizin sadece maddi yanı vardır. Ulaştığınızda her şeyiniz biter. Biz bugün onu uygulamaya koyuyoruz. Maddi motivelerin yanı sıra, manevi motivelerimiz de var. Bizi insan yapan değerlerle alakalı kısmı ihmal etmiyoruz. İçsel olarak kendi içimizde ürettiğimiz ve küllenen bir enerjiyi de söndürmek için ulaşmamız gereken hedeflerde var. Bu sadece maddi değil, başarma birşeye ulaşma, onun için yeteneklerini kullanabilme becerisini geliştirme bunlarla yüzleşme Allah'ın yarattığı birisi olarak sadece verilen ile yetinmek yerine birşeyleri koparabilme güdüsü bunların hepsi tatmine yönelik kısımlarını da elde ediyoruz. Bana göre puan cetvelindeki yerimizden daha çok biraz ters çevirdik kendimizi içsel olarak manevi olarak koyacağımız skalada nerede olacağımızla da ilgileniyoruz. Dolayısıyla bir başkası için çok önemli olan amaç, bizim için çok geride kalan basamak oluşturabilir. Biz şuanda ayağımızın altına birinci ligdeki birinciliği koyduk. Ama onun üstüne kendi içsel dünyamızda birinci skalaya nasıl ulaşacağımızı koyduk. Bana göre yolculuğumuzu bu kadar hızlı veya bu kadar uzun soluklu tutan nedenlerden bir tanesi kendimize olan borcumuzu ödemeye yönelik çalışmalarımızdır” şeklinde konuştu.

“SÜPER LİG’E ÇIKMASAK DA ONU BAŞARMANIN HAZZINI DUYACAĞIZ”1461 Trabzon’un Süper Lig’e çıkarılmasa bile onu başarmanın hazzını yaşayacaklarının altını çizen Akçay, “Süper Lig’e çıkmıyor olmamız yani sonuçta biz ulaşmışsak biz onu başarmış olmanın hazzını zaten duyacağız. Birilerinin bizi onurlandırması çokta önemli değil, eğer biz kendi içimizde bazı şeyleri üstesinden gelerek başarabilmiş olmanın hazzını duyuyorsak bu bizim yeterlidir. Paylaşmayı isteriz, takdir edilmenin doğal ihtiyaçlarından biridir. Güvenlik duygusu önemli hale gelmek ihtiyacı bu önemli bir ihtiyaçtır. Tabiki toplum tarafından takdir edilmek ve bu başarıdan dolayı ödüllendirilmek her insanın beklentisidir. Bizde öyle bekliyoruz ama onlardan daha önemlisi kendimizin içimizde duyduğumuz mahkemeler, vicdanlar ve sorumluluklara karşı verdiğimiz yanıtlardır eğer bunlar doğruysa bence meselenin büyük bir bölümünü çözmüş olacağız. Biz kendi içimizdeki sağlam, sağlıklı olan duygulara yönelik çalışırsak diğer başarıların geleceği tahmin edebiliyoruz. Başarmak evet bu takımın Süper Lig’e çıkmasını bizde istiyoruz. Onunla ilgili biz de beklentilerimizi karşılığını alacağız diye düşünüyoruz. Şayet çıkarmış olursak ve lig statüsüne alınmasa bile biz kendimizi çıkmış olarak kabul edeceğiz. Beklentilerimiz bu yönde değişikliğe uğrayabilir çünkü insan durmamalı çünkü durunca düşer” ifadelerini kullandı.

“HEDEF, BARCELONA VEYA REAL MADRİD GİBİ TAKIMLAR”
1461 Trabzon teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, hedefinde Real Madrid ve Barcelona gibi takımlarla çalışmak olduğunu belirterek “Ömrümün sonuna kadar yaşıma, fiziksel yapıma uygun birşeyler arayışlarımı her zaman sürdüreceğim. Her zaman daha iyi olmaya, daha iyisini yapmaya çaba göstereceğim. Bu benimle ilgili bir durum, bu kaçınılmaz bir enerjidir. Buna uygun olarak hedef ve ideallerimi koyarak ilerleyeceğim. Uluslararası düzeyde bir alanda Real Madrid, Barcelona’yı çalışmak veya onlarla birlikte bir final oynamak benim her zaman istediğim ve ulaşmak istediğim bir nokta ama başarırım, başaramam onu Allah bilir” şeklinde konuştu.

AKÇAY'DAN SEZON SONU AYRILIK SİNYALİ
1461 Trabzon’un antrenör modelinin oyuncu üst düzey performans geliştirme antrenörü olarak kalacağını belirten Akçay, şöyle konuştu:
“Eğer 1461 takımı bir üst lige çıkarılmıyorsa ve bizde onunla birlikte bir üst lige çıkan teknik adam olarak görev yapamayacaksak buradaki teknik adam modeli şekillenmiş demektir. Yani 1461 modeli takımının antrenörünün modeli artık şudur, oyuncu üst düzey performans geliştirme antrenörü olarak kalacaktır. Bu bir modeldir ve dünyada böyle modeller vardır. Bu modelleri ilaven mesela Arsenal modeli vardır, United modelleri vardır. Onlar A2 takımlarıyla, rezerv takımlarıyla ilgilenirler kendi üst takımlarıyla ilgilenirler, bağlantıyı onlar yaparlar. Ama Trabzonspor’da böyle bir model yok. Üstteki takımın antrenörüyle 1461 takımın teknik direktörünün alanları ayrı ayrı. Dolayısıyla 1461’in bundan sonraki antrenörünün modeli Süper Lig ve yüksek düzeyde hedefi olan bir antrenör değil daha çok eğitimci ve geliştirici bir antrenör modeli, buraya gelip oturtulmalıdır. Bu model üzerinden Trabzonspor’a ve Türk futboluna oyuncu yetiştirecek olan bir yapıyı uzun süreli, uzun soluklu sürdürmekle ilgili bir fotoğraf çıkıyor. Biz bu fotoğrafın içinde şuan ki düşüncelerimizle yer almamız biraz zor. Profesyoneliz ama çok zor diyerek bazı kapıları kesmememiz gerekiyor. Çünkü karşımıza nasıl bir teklifin veya tekliflerin çıkacağını şuanlık bilemiyoruz. Dolayısıyla profesyonel olmadan dolayı yola çıkarak ideallerimizle, teklifler içerisinde yapılacak olan tekliflerle bir uyum ve ideallere ulaşma konusunda bir yol ve hak bulunursa çalışılabilir ama şuan ki görüntüsüyle bu 1461’deki yetiştirici ve eğitici antrenör modeline beklentilerimiz ve ideallerimiz nedeniyle örtüşmüyoruz. Yarışmacı bir yapıya doğru gitmeyi ve kendimizi denemeyi ve savaşmayı göze alan birileri olarak bu yolu denemeyi istediğimizi her zaman söyledik. Şuan ki görüntüsüyle yıl sonu itibariyle bilemeyiz tabi ne olacağını ama şuan ki görüntüsüyle örtüşmediğini ve dolayısıyla bizim yeni arayışlar içerisinde olmamız gerektiğini bize gösteriyor ama sezon sonu ne olur onu bilemeyiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum