1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Mustafa Taşar da trafik kurbanı!
Mustafa Taşar da trafik kurbanı!

Mustafa Taşar da trafik kurbanı!

Bugün CHP Konya M.Vekilinden sonra Özal döneminde ANAP'ın en güçlü isimlerinden biri olan Mustafa Taşar da trafik canavarına yem oldu.

A+A-

Trafik kazasında bugün 2 önemli isim hayatını kaybetti.
Mustafa Taşar canavar kurbanı
Eski bakanlardan Mustafa Taşar, Afyonkarahisar yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, kaza saat 20.00 sıralarında Afyonkarahisar-Ankara Karayolu şehir çıkışında meydana geldi. Mustafa Taşar'ın kullandığı 06 YKJ 22 plakalı otomobil, yağışlı hava ve yolun kaygan olması nedeniyle virajı alamayarak takla attı. Kazada, eski bakanlardan Mustafa Taşar olay yerinde hayatını kaybederken, aynı otomobilde bulunan eşi Gülderen ile kızı Gonca ve yeğeni Efe Taşar yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada, Gonca Taşar'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Taşar'ın cesedi, nöbetçi savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Afyonkarahisar Vali Vekili Nevzat Sinan da, kazanın ardından hastaneye gelerek yaralıların durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kazanın son derece üzücü olduğunu belirten Sinan, "Eski bakanımızı maalesef kazada kaybettik. Gereken tedbirler alındı. Eşinin ve yeğeninin durumları iyi. Kızı Gonca ise biraz ağır. Birkaç gün hastanede müşahede altında kalacaklar" dedi. 
Kazanın yaşandığı Afyonkarahisar-Ankara karayolunun bu bölgesi daha öncede pek çok kazanın yaşanması nedeniyle adı 'ölüm virajı'na çıkmıştı.
 
Mustafa R.Taşar Kimdir?
1951 Yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gaziantep'te tamamladı. Yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde yaptı.
İlk kamu görevine 1976 yılında Gaziantep'te Birleşmiş Milletler Projesi çerçevesinde kurulan Küçük Sanayi Geliştirme Projesi (KÜSGEM)'de yönetci olarak başladı.
1977-1980 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Kampüsü'nde Genel Müdür Yardımcılığı, 1980-1983 yılları arasında DPT Müsteşarlığı'nda Daire Başkanlığı görevinde bulundu.
20.05.1983 tarihinde, Türk siyasi hayatında önemli bir dönüm noktası olan Anavatan Partisi'nin kurucuları arasında yer alarak, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. 08.06.1983 yılında Anavatan Partisi Genel Sekreteri olan Mustafa TAŞAR, 06.11.1983'de 17. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.
Avrupa Ekonomik Topluluğu Karma Parlamento Grubu Üyeliği, Türk-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24.06.1987'de Anavatan Partisi Genel Sekreterliği'nden istifa etti. 13.06.1988 tarihine kadar ANAP Genel Başkan Danışmanlığı yaptı.
18. Dönem Ankara Milletvekili olarak Parlamento'da bulundu. 47. Ve 48. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Devlet Bakanı olarak görev aldı. Bakanlık göreviyle birlikte, ANAP Genel Sekreterliği görevini yürüttü.
20. Dönemde Gaziantep Milletvekili olara TBMM'ye giren Mustafa TAŞAR, 53. Hükümet'te Çevre Bakanı, 55. Hükümet'te Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevlerinde bulundu.
21. Dönemde tekrar Gaziantep Milletvekili olarak TBMM'ye giren Mustafa TAŞAR, ANAP Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla, partinin Siyasi İşler ve Koordinasyon Başkanlığı ve Genel Başkanvekili görevini yürüttü.
57. Cumhuriyet Hükümeti'nde Turizm Bakanı olarak görev aldı.
TAŞAR'ın çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış makale ve incelemelerinin yanı sıra, "1983'den 2000'li Yıllara Anavatan", "Siyasi Nükteler", "Refah Partisi Gerçeği", "Taşar Davası", "Milliyetçilik Muhafazakarlık Demokrasi" ve "Türkiye'nin Düşünce Gündemi" adlı 6 kitabı bulunmaktadır.
Taşar, evli ve iki çocuk babasıydı.
CHP Konya milletvekili öldü
CHP Konya milletvekili Nezir Büyükcengiz, Konya'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, seçim bölgesinde bayram ziyaretlerinde bulunan Nezir Büyükcengiz'in de içinde bulunduğu araç, Konya'nın Güneysınır ilçesi Aydoğmuş köyü yakınlarında trafik kazası geçirdi.
CHP Konya İl Teşkilatı Sekreteri Ali Alp'in kullandığı 06 VRF 88 plakalı otomobilin, Konya'nın Güneysınır ilçesine bağlı Aydoğmuş beldesi yakınlarında bir virajda yoldan çıkarak devrildiği belirlendi. Kazada, araç içinde CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz ile Ali Alp'in yanı sıra CHP İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri İmdat Şen ve İbrahim Çınar'ın da bulunduğu öğrenildi. Olay yerinde hayatını kaybeden Büyükcengiz ile Alp'in cenazeleri, Güneysınır Vali İhsan Dede Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazada yaralanan İmdat Şen ve İbrahim Çınar'ın hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve tedavilerine aynı hastanede devam edildiği bildirildi.
Büyükcengiz'in ölümüyle TBMM'deki sandalye sayısı şöyle oldu:
Adalet ve Kalkınma Partisi : 354
Cumhuriyet Halk Partisi : 153
Anavatan Partisi : 21
Doğru Yol Partisi : 4
Halkın Yükselişi Partisi : 1
Sosyal Demokrat Halk Partisi : 1
Genç Parti : 1
Bağımsız : 9
Boş : 6
Toplam : 550
BÜYÜKCENGİZ'İN ÖZGEÇMİŞİ
Nezir Büyükcengiz, 1951 yılında Konya Sarayönü'nde doğdu. Ortaokulu bitiren Büyükcengiz, bir süre ticaret yaptı. Siyasete atılan Büyükcengiz, Sarayönü Belediye Başkanlığının yanı sıra Konya Belediyeler Birliği Başkanlığında da bulundu. CHP Konya Milletvekili olarak 20. Dönem'de TBMM'ye giren Büyükcengiz, 22. Dönem'de de bu partiden Konya milletvekili seçildi. Nezir Büyükcengiz, evli ve 4 çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız