1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Nazım Hikmet'e Ardeşen'den talip
Nazım Hikmet'e Ardeşen'den talip

Nazım Hikmet'e Ardeşen'den talip

Şair Nazım Hikmet'in mezarının anadoluda bir köye nakledilmesi yönünde vasiyeti bulunduğunu ifade eden Ardeşenli Burhan Okutan başvuru yaptı.

A+A-

DİLEK ASLAN
Rize'nin Ardeşen İlçe Belediye Başkan Danışmanı Burhan Okutan, şair Nazım Hikmet'in naaşının Moskova'dan alınarak, ilçenin Seslikaya köyüne nakledilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına dilekçe ile başvurdu.
Burhan Okutan, yaptığı açıklamada, ünlü şair Nazım Hikmet'in şiirlerini çok sevdiğini ve onun hayranı olduğunu söyledi.
Şairin, ''Beni Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün'' şeklinde vasiyeti olduğunu söyleyen Okutan, ''Bir süre önce bazı gazetelerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Nazım Hikmet'in naaşının Moskova'dan alınarak Türkiye'ye getirilmesi konusuyla ilgileneceğini söylediğini okudum. Bunun üzerine şairimizin vasiyetini yerine getirmek için Kültür ve Turizm Bakanlığına dilekçe yazdım. Dilekçemde Nazım Hikmet'in naaşının Moskova'dan alınarak ilçemizin Seslikaya köyünde Seslikaya Camii avlusuna defni için resmi müracaatta bulundum.'' diye konuştu.
Bunun hem insanı hem de dini bir görev olduğunu ifade eden Okutan, Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın dilekçesini kabul edip Nazım Hikmet'in naaşının ilçelerinde gömülmesine izin vereceğini ümit ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum