1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Dünyanın en ilginç üstgeçidi!
Dünyanın en ilginç üstgeçidi!

Dünyanın en ilginç üstgeçidi!

Rize'de 4 girişli, 300 metre uzunluk, 2 metre genişlikte, altından 4 şeritli karayolu geçen üstgeçiti labirente benzeten vatandaşlar, yön levhası istiyor!

A+A-

Rize’de, altından bir cadde ile dört şeritli karayolu geçen yaklaşık 300 metrelik bir yaya üstgeçidi yapılıyor. Toplam 4 girişi bulunan üstgeçidi çok karmaşık bulan ve “Labirent gibi” değerlendirmesinde bulunan Rizeliler ise karayollarında olduğu gibi geçide de yön levhası konulmasını istiyor.
25537
Rize Belediyesi’nin yapımına geçen ay başladığı üst geçidin tamamlanması için çalışmalar hızla sürüyor. Çalışmanın tamamlanması ile Sahil Yolu üzerine geçen yıl inşa edilen merdivensiz, hafif rampa şeklindeki yaya üstgeçidi, Atatürk Caddesi üzerinden sahil şeridine bağlanmış olacak.
Geçitten İsmail Kahraman Kültür Merkezi’ne de bir yol ayrılıyor. Cumhuriyet Caddesi ile Karadeniz Sahil Yolu’nun dört şeridinin altından geçtiği yaklaşık 300 metrelik merdivensiz üstgeçidin 800 bin liraya mal olması planlandı.
25538
Karadeniz Sahil Yolu’nun devreye girmesinin ardından sahile ulaşmakta bir hayli zorluk yaşayan Rizeliler ise çalışmaları olumlu, ancak biraz karışık buldu. “Artık Atatürk Caddesi’nden rahatlıkla sahile geçebileceğiz. Ama biraz karışık oldu. Labirent gibi görünüyor. İnsanların burada yön bulması zor olacak. Üst geçide yön levhası gerekecek” dediler.
25539
Rize Mimarlar ustgecit.jpgOdası Başkanı Mustafa Mahmutoğlu ise yapımı süren üst geçidi “demir yığını” olarak değerlendirdi ve “Üst geçidin görünümü tartışılmayacak şekilde kötü ve estetik kaygılardan uzak. Vatandaşı sahile çekmek için öncelikle sahil alanının planlı bir şekilde düzenlenmesi gerekir. Sahilleri çekici hale getirirseniz, şu an olduğu gibi demir yığınları yapmanıza gerek olmaz. Vatandaş kendiliğinden iyi planlanmış bu alanlara gelir” diye konuştu.

BAŞKAN: SAHİLİ VATANDAŞA GERİ VERİYORUZ
24606
Vatandaşların yaya ya da bisikletli olarak kullanabileceği merdivensiz üst geçidin engelli vatandaşların da kolayca sahile ulaşmasını sağlayacağını belirten Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Şehir merkezini Rize kordonuna bağlayacak olan üst geçidin sosyal yaşama büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Sahil yolu ile kapanan sahilimizi tekrar şehrimize ve vatandaşlarımıza geri vermenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi. Bakırcı geçidin Türkiye’deki en uzun yaya üst geçitlerden biri olacağını da sözlerine ekledi.
ustg2.jpg
ÜZERİNDEN MİNİBÜS GEÇMİŞTİ
Rize’de ilave edilerek uzatılan yaya üst geçitten 26 Mayıs 2009 tarihinde İsmail Güngör adlı sürücü minibüsü ile yolun karşısına geçmişti. Aracında sürtünmelerden dolayı 2 bin liralık hasar oluşan Güngör’e trafik ekipleri 189 lira para cezası uygulanmış, bu olaydan sonra yaya üst geçidinin iki girişine de demir levha konarak önlem alınmıştı.
25540

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
32 Yorum