1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Gülas'tan şok eden ifadeler!
Gülas'tan şok eden ifadeler!

Gülas'tan şok eden ifadeler!

Vahşi Hayat Derneği Başkanı Cemal Gülas'dan şok eden ifadeler: "İşgal ettikleri makamın anlamını kavramadan, devlet eliyle suç işletiliyor!'

A+A-

Vahşi Hayat Derneği Başkanı Cemal Gülas, yanlış envanter uygulaması nedeniyle sadece Kaçkar Dağları'nda görülen çengel boynuzlu dağ keçi türünün tehdit altında olduğunu iddia ederek, devlet eli ile suç işlendiğini öne sürdü.

"Bölgede, çengel boynuzlu dağ keçilerinin sağlıklı bir sayımı yapılmadan avlanabileceklerine dönük karar veren İl Çevre Orman Müdürlüğü bu kararını hangi sayım kriterlerine göre yaptığını açıklamalı" diyen Gülas, “Bize göre İl Çevre ve Orman Müdürlüğü hiçbir sayım ve kriteri baz almamaktadır. İşgal ettikleri makamın anlamını kavramadan sadece memurluk olarak bakanların bölge doğasına ve doğal hayatına yaptıkları tahribatı artık körler de fark edebiliyor.” ifadelerini kullandı.

İşte Gülas’ın açıklamaları: "İşgal ettikleri makamın anlamını kavramadan sadece memurluk olarak bakanların bölge doğasına ve doğal hayatına yaptıkları tahribatı artık körler de fark edebiliyor. Çevre ve orman. Bazıları bu kavramlar üzerinde düşünmeye, geleceğe sağlıklı çevre ve sağlıklı ormanlar bırakmaya dönük hiçbir çaba göstermedikleri gibi gerçekleri tam olarak algılamadan bölgedeki ekolojik dengeleri telafi edilemez risklerle karşı karşıya bırakmaktadır. Bölgede çengel boynuzlu dağ keçilerinin sağlıklı bir sayımı yapılmadan avlanabileceklerine dönük karar veren İl Çevre Orman Müdürlüğü bu kararını hangi sayım kriterlerine göre yaptığını açıklamalı. Bize göre İl Çevre ve Orman Müdürlüğü hiçbir sayım ve kriteri baz almamaktadır. Kaçak yollardan yapılan avlanmaların hesaplanmadığı, avlanmalarda iddia edildiği gibi yaşlı ve erkek keçi avlandığı yolunda beyanların da gerçeği yansıtmadığı bir gerçektir. Kriter alındığını düşündüğümüz Yaylaköy civarındaki sürülerin bölgedeki tek sağlıklı sürü olduğunu bu sayının da avlanmaya açıldığı takdirde riske gireceği bir gerçektir."

Bölgedeki insan baskısı nedeniyle tüm vadilerde çengel boynuzlu dağ keçisi sayısında ciddi düşüş olduğunu da öne süren Cemal Gülas, “Tüm bölgenin sağlıklı bir envanteri çıkarılmadan sadece İl Müdürlüğü'nün konaklama meziyetlerinin bulunduğu alanda alınan bu karar İl Müdürlüğü'nün bir yanlışıdır. Bu yanlıştan dönebilecekleri her türlü bilgiyi kendilerine verebileceğimizi belirterek aldıkları kararı yeniden gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum