1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Belediyesi'nden dev bayrak
Rize Belediyesi'nden dev bayrak

Rize Belediyesi'nden dev bayrak

Rize Belediyesi tarafından 74 metre yükseklikteki bir direğe 216 metrekare genişliğinde Türk Bayrağı asıldı. Protokol bayrak etrafında horon oynadı.

A+A-

Dev bayraklar yarışına katılan Rize Belediyesi, 74 metre yüksekliğindeki bir direğe 216 metrekare genişliğinde devasa bir Türk Bayrağı astı. Dev bayrak şehrin her yanından görülebilmesi için sahil kenarında bulunan bir mendireğin ucuna asıldı. Bayrağın asılabilmesi için 4 metre yüksekliğinde betondan oluşturulan platformun üzerine 70 metre uzunluğunda rüzgara dirençli direk dikildi. Bir ayda hazırlanan bayrak ve direği 100 bin YTL'ye mal oldu. Dev bayrak bugün düzenlenen bir törenle göndere çekildi.

Tören öncesi Kale Camii imamı Abdulkadir Kara, Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti. Ardından Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İstiklal Marşı eşliğinde bayrağı göndere çekti. Yaklaşık 50 kilo ağırlığındaki bayrak çelik halat ve teleferik motoru yardımıyla göndere çekildi. Bayrak göndere çekildikten sonra Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve törene katılanlar bayrağın gölgesinde horon oynadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız