1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Okul skandalında 2. perde!
Okul skandalında 2. perde!

Okul skandalında 2. perde!

Pazar’da ilköğretim okulu inşası için Rize Valiliği'nde yapılan protokolde, imza sahiplerinin bilgisi dışında "Spor Okulu" ibaresi yeraldığı iddia edildi.

A+A-

Memleketi Rize’nin Pazar ilçesinde bir ilköğretim okulu yapılması için bağışta bulunan hayırsever işadamının vekil kıldığı yeğeniyle Rize Valiliğinde Ocak ayında yapılan protokolde, "İlköğretim Okulu" yerine "Spor Okulu" ibaresinin yeraldığı iddia edildi.
Hayırsever işadamının vekili Şefik Sarıoğlu, “Biz Pazar Hamidiye Mahallesindeki adı geçen yerde 16 derslikli, 480 öğrenci kapasiteli bir ilköğretim okulu yapmayı taahhüt ettik. Güvendik, okumadan imzaladık. Meğerse şimdi öğreniyoruz ki bizim imzaladığımız protokole ilköğretim okulu değil, spor okulu yazılmış!” dedi

Hayırsever işadamı yatırımdan vazgeçti
Yaşanan skandalın ardından bugün Pazar Belediyesi’ni ziyaret eden AK Parti milletvekilleriyle bir görüşme yapan Amerika’daki hayırsever işadamı Ali Rıza Sarıoğlu’nun vekili Şefik Sarıoğlu, amcasının kendisini azlettiğini ve okul bağışından da vazgeçtiğini söyledi. Konuyla ilgilenen AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu’na olayı anlatan Şefik Sarıoğlu, “Amcam memleketine geldiğinde ben ilerde hayırla yâd edilmesi için bir okul yapmasını tavsiye ettim. Amcam da bu fikrime sıcak yaklaşarak yeri görmek istedi. Kendisini Hamidiye Mahallesi’ndeki araziye götürdüm. Burayı beğenerek okul yapılması için gereken parayı göndereceğini söyledi ve beni de konuyla ilgilenmek üzere vekil tayin etti. Bu çerçevede Rize Valiliğinde, 7 Ocak tarihinde Valimiz Kasım Esen ve Belediye Başkanımız Hikmet Hatırnaz ile birlikte önümüze konan protokolü imzaladık. Biz Pazar Hamidiye Mahallesi'ndeki adı geçen yerde 16 derslikli, 480 öğrenci kapasiteli bir ilköğretim okulu yapmayı taahhüt ettik. Hatta yapılacak ilköğretim okulunun maket resmi de oradaki medya mensuplarına gösterildi. Meğerse şimdi öğreniyoruz ki bizim imzaladığımız protokole ilköğretim okulu değil, spor okulu yazmışlar. Güvendik, okumadan imzaladık. Şimdi de kalkmışlar kıyı kenar problemi olduğunu belirterek orada okulun yapılmasının mümkün olmadığını söylüyorlar. Ben hayatımda böyle bir iş görmedim. Amcamı okul yapsın diye ikna ettim ama başıma resmen iş aldım. O bölgedeki köylüler topraklarını bağışlamışlar bana hesap soruyorlar temeli niye atmıyorsunuz diye. Amcam bu işin reklam yapılmasını kesinlikle istememişti. Konu bu şekilde çatallanınca amcam da bu işten vazgeçmiştir. Ben bir hayır işine aracılık ettim. Kalp hastasıyım. Ramazan günü İstanbul’da çocuklarımın yanında olmak istemiştim. Bu sıkıntılar yüzünden gidemedim. Son olarak bugün vekâleti de bıraktım. Artık kim ne yaparsa yapsın.” diye konuştu.

Bayramoğlu: “Problemi çözecek, okulu yapacağız”
AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu ise “Biz yapılacakları çoğaltmaya çalışırken protokolü tamamlanmış bir yatırımı iptal ettirir miyiz?” diyerek, “Konuyu masaya yatırıp problemleri ortadan kaldıralım ve bu yatırımı bir an önce hayata geçirelim. Böyle saçma bir şey olur mu? İlköğretim okulu yapacağım diyen hayırsevere kağıda spor okulu yapacak diye yazıp kandırmaca olur mu? Yapmıyorum der bırakır adam. Böyle bir şey olur mu? Yetkili organların bu tip konuşmalarda imkansız kelimesini kullanmalarına da şaşırıyorum. Yasal olarak yapımına çözüm aranır. Yapılamazı, imkânsızı herkes söyler. Bu mevkidekilerin çabası, olayı yasalar çerçevesinde yapılabilir hale getirebilmek olmalıdır. Buraya bir formül mutlaka bulunur. Şu andaki mevcut halinde yapıp yapamayacağımızı, eski mevcut köy hizmetleri binasını aktif hale getirerek ne yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Bu da olmazsa oradaki birleştirilen araziyi değerlendirerek basit bir kaydırmayla problemi çözeceğiz.” şeklinde konuştu.


Kaymakam Sezgin’den, skandal açıklaması
Bu arada Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, basında çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada, protokol aşamasında telaffuz edilen Hamidiye mahallesindeki bağışlanan arsanın, kıyı kenar çizgisi nedeniyle okul yapımına yetecek ebatta bir alan olmadığının anlaşıldığını belirterek, “Biz de bunun üzerine hayırsever işadamımızın vekili Şefik Sarıoğlu’na alternatif yerleri sunduk. Ancak kendisi ısrarla kıyı kenar çizgisi üzerinde müsait olmayan arsada okul yapımı için diretti. Ben ilçe kaymakamı olarak kendisiyle 3–4 kez bu konuyu konuştum. Arsanın ruhsatını yasalar çerçevesinde getirmesi halinde okulun buraya yapılabileceğini söyledik. Eğitimde skandal olarak belirtilen haber aslında kanuna uygun olmayan arsa üzerinde okul yapma ısrarının sonucudur. Pazar ilçemizde okul yapmak isteyen herkese desteğimiz tamdır. Ancak hayır işini yasaları zorlayarak bu şekilde yapmamak gerekir.” dedi.

   İlgili Haberler:
* Pazar'da okul skandalı
* Pazar'a hayırseverden okul

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
23 Yorum