1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Vatandaş bitirdi, devlet açamıyor!
Vatandaş bitirdi, devlet açamıyor!

Vatandaş bitirdi, devlet açamıyor!

Pazar'da hayırsever vatandaşın 5 trilyon harcayıp tamamladığı Anadolu Lisesi, devletin öğrenci sıralarını getirememesi nedeniyle eğitim ve öğretime açılamadı!

A+A-

Rize'nin Pazar ilçesinde tam bir eğitim komedisi yaşanıyor.
İlçenin Hamidiye bölgesinde hayırsever işadamı Yılmaz Sağbaş tarafından yapımı üstlenilen ve 5 trilyon harcanarak 2008–2009 öğrenim dönemi başlamadan bitirilen okul, devletin öğrenci sıralarını bir türlü getirememesi nedeniyle hala eğitime açılamadı!

Okulun çevre düzenlemesi, öğrenci sıraları ve Atatürk köşesinin devlet tarafından yapılacağı belirtilerek hayırsever işadamından bu işleri yapmaması istenirken, Milli Eğitim'in okullar açılmasına rağmen mevcut çalışmayı hala tamamlayamaması tepkilere neden oluyor.

Hayırsever işadamı Sağbaş'ın yaklaşık 5 trilyon harcayarak bitirdiği okulun, Milli Eğitim'in ihmalkârlığı nedeniyle bu eğitim sezonuna yetiştirilemediğini belirtip tepki gösteren öğrenci velileri, “Sahilin en devasa okulu bir hayırsever tarafından 5 trilyon harcanıp yapılıyor ama eğitimin başındaki yetkililer becerip sıraları getiremiyor ve okulu zamanında eğitime açamıyorlar. Deniyor ki her şey hazır olunca akşam karar alınır, sabah öğrenciler yeni okulda başlar. Bu kadar kolaysa öğrenci sırasıyla bir Atatürk köşesini şimdiye kadar neden bitiremediniz? İşadamı 5 trilyon harcamış okul yapmış, bunlar da o arada seyretmişler galiba. Okullar başlamadan bu ihtiyaçlar neden tedarik edilmemiş? Bu kadar öğrenci Pazar'ın bir ucunda eğitime başladı şimdi herkesin düzeni bozulup yeni okula taşınacak. Bu kadar basit mi?” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
21 Yorum