1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Nisan ayında kayak keyfi
Nisan ayında kayak keyfi

Nisan ayında kayak keyfi

Altıparmak köyünün 3 bin 500 rakımlı Altıparmak Dağı'nda 32 sporcunun katıldığı Valilik Kupası Kayak Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Altıparmak köyünün 3 bin 500 rakımlı Altıparmak Dağı'nda 32 sporcunun katıldığı Valilik Kupası Kayak Yarışması renkli görüntülere sahne oldu.
Yarışmayı Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Yusufeli Kaymakamı Kenan Eskin, Yusufeli Belediye Başkanı Yusuf Sağlam, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Mehmet Kocatepe, bazı daire amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Yusufeli Halitpaşa İlköğretim Okulu halkoyunları ekibinin kar üstündeki folklor gösterisi ve Yusufeli Güreş Eğitim Merkezi güreşçilerinin kar üstündeki gösterilerinin ardından konuşma yapan Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, "Türkiye 70 milyon, şu anda böyle bir yerde bulunmak 69 milyonun hayalidir. Türkiye'nin zirvesindeyiz, bugün Nisan ayının 14'ü pırıl pırıl tertemiz bir hava var burada. İnsanlarımız yaşıyor ve hayat devam ediyor. Hayatınızı estetik bir anlayışın gölgesinde yaşarsanız oraya o estetikten anlayan herkes gelir. Ancak 'kolay para kazanacağım, buradan kısa zamanda bu güzellikleri satarak zengin olacağım' diye düşünürseniz evet satarsınız, belki kolay da para kazanırsınız ancak, buradan bizden bir sonraki nesil faydalanamaz. Burayı kaybetmiş ve çirkinleştirmiş oluruz" dedi.

Yapılan valilik kupası kayak yarışmalarına 32 sporcu katıldı. Dört kategoride yapılan yarışmalara Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Erzurum illerinden gelen sporcular Altıparmak Köyü'nün dağlarında kıyasıya yarıştı. Yarışmalarda, miniklerde Harun Şimşek (Bayburt), genç erkeklerde Emre Şimşek (Bayburt), genç bayanlarda Dilay Turan (Artvin) birinci oldu. Yarışmada takım halinde ise Bayburt Bölgesi birinci, Artvin ikinci, Erzurum Bölgesi ise üçüncü oldu.
Yarışma sonunda dereceye giren sporculara ödülleri dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum