1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Nokta'ya nokta yetmedi!
Nokta'ya nokta yetmedi!

Nokta'ya nokta yetmedi!

Polis baskınından sonra kendini kapatan Nokta Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş için 6 yıl 8 ay hapis cezası isteniyor.

A+A-

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Alper Görmüş hakkında, emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlüğe ilişkin haber nedeniyle 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Görmüş'ün, Nokta Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni ve suça konu olan yazıların eser sahibi olduğu belirtildi.

İddianamede, derginin 29 Mart-4 Nisan 2007 tarihli 22. sayısının 4-7 sayfalarındaki ''Geçmiş günler, geçmemiş gündemler'' ve 10-57. sayfalarında ''Kıbrıs'ta referanduma giden günlerde Türkiye'de az kalsın emir komuta zinciri dışında bir darbe olacakmış. Kıbrıs'tan gelen sarıkız...'' başlıklı haberlerin yer aldığı kaydedildi.

Haberde, ''Özden Örnek, görevi devraldıktan 3 gün sonra yıllardır büyük bir titizlikle sayfalarını doldurduğu günlüğünde şu satırları yazdı'' şeklinde ibarelere yer verildiği belirtilen iddianamede, haberde Örnek'in darbe yapma konusundaki not ve planlarını içeren günlüğünün ve bu günlüğün içeriğinin kaleme alındığı anlatıldı.

Şikayetçi Özden Örnek'in, ''dergide yayınlanan kurgu günlüklerdeki sözde kendi ağzından çıkan ibarelere dayanılarak iftira suçu işlendiğini, uydurma ve düzmece satırlar olduğunu, bir kuvvet komutanının asla kullanmayacağı bir üslupta, onur ve haysiyetini karalamak amacıyla kendisine atılan iftiraları içerdiğini, bu günlüğü kendisinin yazmadığını, bu satırlardaki fikirlerin kendisine ait olmadığını'' bildirdiği anlatılan iddianamede, Özden'in ''darbe girişimcisi Oramiral'' tabiri kullanılarak kendisine hakarette bulunulduğunu öne sürdüğüne yer verildi.

Ahmet Alper Görmüş'ün savunmasında, Basın Kanununun 12. maddesi uyarınca haber kaynaklarının açıklanmaması hakkını kullandığını ve bu aşamada açıklama yapmayı gerekli görmediğini belirttiği kaydedilen iddianamede, Görmüş'ün günlüğün Örnek'e aidiyetini içeren bilgi ve belgeleri savcılığa sunmadığı, günlüğün varlığı ve şikayetçiye ait olduğuna dair bilgi, belge ve delillere ulaşılamadığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız