1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. O basın cephaneleri az buldu!
O basın cephaneleri az buldu!

O basın cephaneleri az buldu!

Ergenekon’a verdikleri destekle öne çıkan gazeteler Dalan’ın vakfına ait arazide çıkan silahları yetersiz buldu!

A+A-

Dalan adının anılmasını eleştiren köşe yazarları, haberi manşet yapan gazeteleri hedef aldı.

Ergenekon sanıklarına verdikleri destekle öne çıkan gazeteler, Ergenekon faaliyetlerini yayınlayan gazeteleri hedef almaya başladı. Gazetelerin, vahim suikast planları, silah ve cephaneler ile faili meçhullerin arkasındaki kirli ilişkilere yönelik kanıt ve iddialar konusundaki küçümseyici, operasyonun kendi alanında kariyer sahibi kişilere yöneldiği durumlarda ise soruşturma aleyhinde yaptıkları yayınlara dün bir yenisi daha eklendi.

DALAN'I KORUMA TEPKİSİ

Hürriyet gazetesinin, Ergenekon soruşturması kapsamında aranırken ABD'de olduğu ortaya çıkan ve çelişkili gerekçelerle Türkiye'ye dönmeyen Bedrettin Dalan'ın kurucusu olduğu İSTEK Vakfı arazisinde gömülü 10 Lav silahı, el bombaları, patlayıcı ve mermilerin 'Dalan'la ilişkilendirilmesine' tepki göstermesi dikkat çekti.

HÜRRİYET VE MİLLİYET'TE SATIR YOK

Dalan'a ait İSTEK Vakfı'nın arazisinde kazılar sürerken, Hürriyet ve Milliyet Gazeteleri internet sitelerinin ana sayfalarında konuyla ilgili tek satır yeralmadı. Arka sayfalardan konuya küçük olarak yer verildi. Kazıdan çıkanlar da bu gazetelerde küçük haberlerle geçiştirildi.

SİLAHI GÖRME "SAT"I GÖR

Kanal D, Star Tv ve Show Haber ise silahlarla ilgili haberleri geçiştirirken, SAT komandolarının kahramanlık görüntüleri ve Kardak'a yaptıkları operasyon bilgilerini geniş biçimde ekrana taşıyarak; ETÖ operasyonu TSK'ya karşı yapılıyormuş, sözkonusu kazıda hedef TSK'ymış imajı vermeye çalıştılar.

EKŞİ'DEN YAKIŞIKSIZ İTHAM

Aynı zamanda Basın Konseyi Başkanı da olan Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi, cepheneliği haber yapan gazeteleri sıralayarak 'Dalan'ın adını andıkları için' 'kirli gazeteci' diye niteledi. Ekşi, haberlerde, cephanelikle Dalan adasında ilişki varmış gibi izlenim verildiğini öne sürdü. Cephaneliğin 'bir orduyu donatacak kadar olmadığını' belirten Ekşi, Dalan'ın 'Orası askerin, izinsiz girilmez' açıklamasının yeterli sayılması gerektiğini savundu.

Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de, yıllar önce 3 İranlı öğrenciyi bond çantaları yüzünden terörist diye manşet yaptığını ve öğrencilerin 3 ay tutuklu kaldıklarını açıkladı. Özkök, bunu unutamadığını belirterek, cephaneliğin 'Dalan'ın İSTEK Vakfı'na ait arazide' bulunduğunu haber yapan gazeteleri isim isim sıraladı ve eleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız