1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Ö. Lütfi Mete, yaşadıklarını anlattı
Ö. Lütfi Mete, yaşadıklarını anlattı

Ö. Lütfi Mete, yaşadıklarını anlattı

Kurtlar Vadisi'nin ölümden dönen senaristi Ömer Lütfi Mete: "Doktorlar bile yaşadığıma inanamıyor. Dualar olmasa hayata dönemezdim."

A+A-

Kriz yüzünden kalbi dakikalarca duran Mete, "Doktorlar bile yaşadığıma inanamıyor. Dualar olmasa hayata dönemezdim." diye konuşuyor. Kendine gelir gelmez namaz kılmak istediğini söylüyor. Sevenlerinin kendisini yalnız bırakmadığını anlatan Lütfi Mete'yi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ziyareti çok duygulandırmış.

Uzun süre yoğun bakımda kaldığı için hafızasında boşluklar oluşan ve bazı şeyleri hatırlamakta güçlük çeken Mete'yi eşi Leyla Mete bir an olsun yalnız bırakmıyor. Ömer Lütfi Mete'ye olan ilgiyi şu sözlerle anlatıyor: "Ömer'in sevildiğini biliyordum; ama bu kadar olduğunu tahmin etmiyordum. Başbakan bile sürekli doktorları aradı, eşimin sağlık durumu hakkında bilgi aldı." Dört çocuğu ve eşinin büyük ilgi gösterdiği yazar, "İnsan bu anlarda aile olmanın, iyi evlat ve eşe sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyor. Allah herkese benim gibi bir aile nasip etsin." diye konuşuyor.

Geçirdiği kalp krizi sonucu iki buçuk ay yoğun bakımda kalan yazar Ömer Lütfi Mete, konuşmaya ve yürümeye başladı.

Yıllarca senaristlik yapmasına rağmen en çok kitapları için yazılar kaleme almayı seven Mete, kendini toparlayınca kitaplarına geri dönecek. Bir dönem senaristliğini yaptığı Kurtlar Vadisi dizisini hasta yatağında da izlemeye devam eden Mete, bu şekilde eski günleri yad ediyor. Eşinin yıllardır çok yoğun tempoda çalıştığını anlatan Leyla Mete ise bu yoğunluğun kalp hastalığını tetiklediği düşüncesinde. 3 aydır hastane koridorlarında büyük zorluklar yaşadıklarını ifade eden Leyla Mete, eşinin yoğun bakımdan çıkmasıyla yaşadıklarını unutmuş. Ömer Lütfi Mete'nin, ailesine karşı her zaman çok şefkatli ve duyarlı olduğunu belirten Leyla Mete, "Hastalığı süresince onun hayatımızdan çıkmasının bizim için ne kadar korkunç bir şey olduğunu düşündüm. Allah dualarımızın karşılığını vererek onu bize bağışladı." diyor. Eşinin uyandıktan sonra gündemdeki konuları yavaş yavaş öğrenmeye çalıştığını anlatan Leyla Mete, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Yoğun bakımda kaldığı süre uzun olduğu için Ömer geçmişe dair bazı şeyleri hatırlamakta güçlük çekiyor. Doktorlar zamanla eski haline dönebileceğini söylüyor. Biz de sabırla kendisine yardımcı olarak tekrar eski haline dönmesi için çaba sarf ediyoruz."

Bir dönem çok izlenen 'Bizim Ev' ve 'Deli Yürek' gibi dizilerin senaristliğini yapan Ömer Lütfi Mete, son eseri 'Allah'sız Müslümanlık' isimli kitabıyla da çok konuşulmuştu. Allah sevgisini anlattığı kitabında Yaradan'la kul arasındaki bağın önemine değinen Mete, Müslümanlığın "Ürkütücü bir Tanrı'nın koyduğu külfetler bütünü" şeklinde yaşanmaması, kişinin huzur ve mutluluğunu sağlayan bir tercih olarak algılanması gerektiğini vurguluyordu. Mete'nin Mahir Kaynak'la ortak yazdığı 'Erdoğan Operasyonu' isimli kitabı ise Ergenekon'la ilgili satılan kitapların başında geliyor. Özellikle Kurtlar Vadisi dizisinde bir karede yer aldıktan sonra satış rakamları artan kitabı Başbakan Tayyip Erdoğan da Eyüp Kitap Fuarı'nda satın almıştı.

(Zaman)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum