1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ÖDP de meydanlara iniyor
ÖDP de meydanlara iniyor

ÖDP de meydanlara iniyor

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Pazar İlçe Başkanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında, Pazartesi günü miting yapılacağı belirtildi.

A+A-

Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nden yapılan yazılı basın açıklamasında seçim çalışmalarına geç başlandığına vurgu yapılarak, Pazartesi günü milletvekili adaylarının da katılacağı bir miting düzenleneceği belirtildi. ÖDP Pazar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Recep Memişoğlu imzasıyla yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Biz, parti olarak propaganda çalışmalarımıza geç başladık. Bunun nedeni maddi olarak güçlü birilerine sırtımızı dayamadık. Görüyoruz ki, bizim dışımızda faaliyet yürüten siyasi partiler sırtlarını ya devlete dayamışlar, ya da hem devlete hem de para babalarına. Bizim farkımız, sadece kendi üyelerimizin gönüllü katkılarıyla sağladığımız gelirlerle kısıtlı bir faaliyet yürütmek zorunda kalmamızdır.
İktidar namzeti partilerin nasıl bir vaat yarışına girdiklerini ve olur olmaz bol keseden neleri vaat ettiklerini ibretle izliyoruz. Birileri devletinde imkânlarını kullanarak, birileri ise barajı geçsem bile nasıl olsa iktidar olamam mantığı ile oy avcılığı yapıyorlar. Halkımızın bunlara artık karnı tok, artık inandırıcı olamıyorlar.
Biz, kazanamasak da temiz siyasetten yanayız. Söylenen her vaat söz de değil özde olmalı, yani gerçekleşmesi mümkün ve gerçekten halkın menfaatleri ile örtüşmeli. Bugün acilen ve hemen İMF, DB, ABD, AET ve dünya finans kuruluşları ile göbek bağlarımızın bir an önce kesilmesi gerekiyor. Biz sanayileşme uğruna köylümüzü ve çiftçimizi de öldürdük. Ne hazin ki sanayileşemedik, sadece montaja dayalı, tamamen dışa bağımlı bir ülke olduk. Bunun sonucu ülke kaynakları ve imkânları işbirlikçilerimiz sayesinde dışa akıtıldı. Sömürü sistemi katmerleşerek arttı. İhracatın artması ile övünenler, ithalatın daha çok arttığını halktan gizlediler. Ülkemizin on yıllarca kazanmış olduğu maddi değerler emperyalistlerin zorlama ve dayatmaları sonucu işbirlikçi ortaklara ve yabacılara peşkeş çekildi. Borçlar 400 milyar doları aştı. Ne hazindir ki değerlerimiz satıldıkça borçlar artıyor.
Bugün, halkımız siyasetle uğraşanları menfaatçi ve çıkarları oldukları için bu işi yaptıklarına inanıyor. Oysa siyaset söylendiği gibi değildir. Halkın sorunlarına farklı çözüm önerileri sunan, bunu tarafları ile paylaşan, halkının ve ülkesinin menfaatlerini her şeyden üstün tutan bir anlayışın siyasetini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.
Biz, yoksuldan-yoksundan yana, işsiz ve işçiden yana, üretici ve köylüden yana, memur ve çalışandan yana, sessiz ve kimsesizlerin sesiyiz.
Özgülük ve Dayanışma partisi olarak, Rize ilinde seçimlere giriyoruz ve siyasal çalışmalarımız, imkânlarımız ölçüsünde devam ediyor. Pazar ilçesinde afiş, kuşlama ve pankart asma gibi rutin faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Anons aracımız ise cumartesi gününden itibaren gezmeye başlayacak. Pazartesi günü de Pazar meydanında saat 16.00’da miting yapacağız. Mitingimize tüm halkımızı davet ediyoruz, katılımlarını bekliyoruz.
Bir olalım ki sesimiz gür çıksın, yan yana olalım ki güçlü olalım, gasp edilen haklarımızı elde edelim."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum