1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Öğrenci ve öğretmene tatil eğitimi
Öğrenci ve öğretmene tatil eğitimi

Öğrenci ve öğretmene tatil eğitimi

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, ara tatilde, öğretmenlere yönelik seminerler, öğrencilere yönelik hızlı okuma kursu verileceğini söyledi.

A+A-

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Özel Şahika İlköğretim Okulunda öğretmenlere ve okul müdürlerine yönelik olarak düzenlenecek seminerin 7 Şubat Pazartesi günü başlayacağını belirtti.

Seminerleri Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir ile Amerika'daki bir üniversitede öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Mustafa Özcan'ın vereceğini ifade eden Çelik, seminerin eğitimde paradigma değişikliği konusunda olacağını ifade etti.

Seminerin ikinci günü İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan idarecilerin sunum yapacağını belirten Çelik, ''Üçüncü gün ise Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er seminere katılarak sunum yapacak. Bu sunuma il genelindeki okul müdürleri ile ilçe milli eğitim müdürleri de katılacak'' dedi.

Çelik, Rize Lisesi'nde Milli Eğitim Bakanlığında yapılan değişiklikler, e-okul sistemi, eğitimde yeni yaklaşımlar gibi konularında ilköğretim okullarının müdürleri ile gönüllü öğretmenlere seminer verileceğini ifade ederek, ''Bu semineri Mehmet Akif Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Behzat Savaş ile Doç. Dr. Pervin Ünver verecek. 5 gün sürecek seminere 85 kişi katılacak'' diye konuştu.

Rasim Çelik, Doğuş Çay İlköğretim Okulu'nda da öğrencilere yönelik düzenlenen hızlı okuma kursunun başladığını belirterek, ''Kursa 180 öğrenci katılıyor. 5 kişilik ekip öğrencileri 15 gruba ayırıyor. Kurs 8 gün sürecek'' dedi.

Çelik, daha önce düzenledikleri kurslarında öğretmenlere hızlı okumanın öğretildiğini, öğretmenlerin de ikinci dönem öğretmenlerin okullarında hızlı okumayı öğrencilerine anlatacaklarını söyledi.

Düzenledikleri kurs ve seminerlerle ara tatil dönemini boş geçirmemiş olduklarını vurgulayan Çelik, hem öğrenciler hem de öğrencilerin tatil dönemini dolu dolu geçirmiş olacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum