1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Öğrenciler marketleri denetliyor
Öğrenciler marketleri denetliyor

Öğrenciler marketleri denetliyor

Pazar İmam Hatip Lisesi öğrencileri PEGEP uygulaması kapsamında marketlerde ayıplı ve arızalı malları kontrol etmeye başladılar.

A+A-

İlçe Kaymakamlığı tarafından başlatılan Pazar Eğitimi Geliştirme Projesi (PEGEP) kapsamında İmam Hatip Lisesi öğrencileri marketlerde denetimlere başladı.
Tüketici bilinci ve tüketici haklarını koruma kapsamında ilçe genelinde başlatılan uygulamanın ilki Pazar Bilge Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Pazar İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Okul Müdür Yardımcısı Süleyman Gür nezaretinde Bilge Alışveriş Merkezi'ni ziyaret ederek satılan mal ve emtialar üzerinde incelemelerde bulundular.

Müdür Yardımcısı Süleyman Gür ilçede başlatılan projeler kapsamında İmam Hatip Lisesi olarak Tüketici bilinci ve Tüketici Hakları konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için çalışma başlattıklarını ifade ederek, “İlk olarak ilçemizdeki alışveriş merkezlerinde satılan ürünlerin sağlıklı olup olmadığına, etiketsiz mal satışının yapılıp yapılmadığına, son kullanma tarihlerinin geçip geçmediğine bakıyoruz. Vatandaşları bu konuda uyarıyoruz." dedi.

Tüketici haklarını koruyan kurum ve kuruluşlar hakkında bilgiler verip vatandaşları bilinçlendirdiklerini söyleyen Gür, "Ayıplı ve arızalı çıkan mallarda yaşanan sorunların çözümü için başvuracakları kurumlar hakkında bilgi veriyoruz. Bu kapsamda ilçe genelinde başlatmış olduğumuz çalışmanın ilk ayağı Bilge Alışveriş Merkezi oldu. Diğer alış veriş merkezlerinde de uygulamalarımız devam edecektir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum