1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Öğretmen atamaları yarın yapılacak
Öğretmen atamaları yarın yapılacak

Öğretmen atamaları yarın yapılacak

Başbakan Erdoğan öğretmen atamalarını Rize'den yarın uydu bağlantısı ile yapacak. 10 bin atama için başvurular bugün sona erdi.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı, 2007 Yılının Birinci Atama Dönemi İçin Ayırdığı 10 Bin Öğretmen Kadrosuna Yarın Atamaları Yapacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Bulunduğu Rize'den, MEB Başöğretmen Salonu'nda Gerçekleştirilecek Törene Uydu Konferans Sistemiyle Bağlanarak Katılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, bu yılın ilk atama döneminde değerlendireceği 10 bin öğretmen kadrosuna yarın atamaları gerçekleştirecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Rize'den, Ankara'daki atama töreni uydu konferans sistemiyle bağlanarak katılacak.
Başvuruları bugün saat 12:00 itibariyle sona eren 10 bin öğretmen kadrosuna atamalar için yarın Başöğretmen Salonu'nda bir tören düzenlenecek. Saat 13:30-14:30 arasında gerçekleştirilecek atama işlemi sonucunda 10 bin kadronun 9 bin 800'ü ilk atama, 100'ü açıktan, 100'ü de kurumlararası geçiş yoluyla değerlendirilecek.
ERDOĞAN RİZE'DEN BAĞLANACAK
Bakanlık üst düzey bürokratları, öğretmen adayları ve ailelerinin katılacağı törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bulunduğu Rize'den uydu konferans sistemiyle bağlanarak katılacak.
ATAMA KARARNAMELERİ 12 ŞUBAT'TAN İTİBAREN TEBLİĞ EDİLECEK
Öte yandan ilk defa atananlar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlardan kadrolu öğretmenliğe atananlar, 12 Şubat 2007 tarihinden itibaren atama kararnameleri tebliğ edilerek, tebliğ tarihi itibarıyla sözleşmeleri fesh edildikten sonra atandıkları yerde göreve başlayabileceklerdir. Sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe atananların yerlerine yeniden sözleşmeli öğretmen görevlendirmesi yapılacağı belirtilirken, sözleşmeli öğretmen olarak görevde kalmaları mümkün olmayan kişilerin özür durumunda iller arası yer değiştirme başvurularının da değerlendirmeye alınmayacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız