1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Okulda civciv üretip öğrencilere dağıtıyorlar!
Okulda civciv üretip öğrencilere dağıtıyorlar!

Okulda civciv üretip öğrencilere dağıtıyorlar!

Rize’de ilköğretim okulundaki minik öğrencilere, sorumluluk alışkanlıklarının geliştirilmesi için okulda üretilen civcivler dağıtılıyor.

A+A-

Rize’de bir ilköğretim okulundaki minik öğrencilere, bilgisayar oyunların uzak tutulup sorumluluk alışkanlıklarının geliştirilmesi için okulda üretilen civcivler dağıtılıyor.

Rize’nin İyidere İlçesi Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Fethiye Mahallesi İlköğretim Okulu iş birliği ile öğrencilerin sorumluluk alışkanlıklarının geliştirilmesi için ilginç bir projeye imza atıldı.

Bir süredir veteriner hekimler nezaretinde okulun koridorunda oluşturulan kuluçka makineleri ile okulda civciv yetiştiriliyor. Yaşama olgunluğuna ulaşan civcivler öğrencilere dağıtılarak öğrencilerden bu civcivleri evlerinde beslemeleri isteniyor.

civciv1.jpg

İlginç proje öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Okul koridorlarına ayrı bir heyecan ve neşe katan proje velilerden de destek görüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Şaban Biber, “Uygulama ile çocuklarımıza hayvan sevgisi kazandırmayı, onlara sorumluluk bilinci vermeyi hedefliyoruz. Uygulamamız verimli olmuştur. Burada ürettiğimiz civcivleri öğrencilerimize ve velilerine veriyoruz. Okul sonrası bilgisayar başında boş vakit geçiren çocuklarımızın bu civcivlerle zamanını harcamasını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
Minik öğrenciler ise yaptıkları açıklamada, kendilerine hediye edilen civcivlerden dolayı duydukları mutluluğu dile getirip, civcivleri çok sevdiklerini ve onlara iyi bakacaklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum