1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Ölü doğan oğlağın yüzü insan gibi
Ölü doğan oğlağın yüzü insan gibi

Ölü doğan oğlağın yüzü insan gibi

İzmir'de ölü doğan oğlak herkesi hem şaşırttı hem de korkuttu! Veteriler, oğlağın sahibini bakın nasıl uyardı.

A+A-

İzmir'in Tire İlçesi'nde 5 yıldır görev yapan 29 yaşındaki Uzman Veteriner Hekim Erhan Elibol, bir çiftçinin iki hamile keçisini ameliyata alarak sezaryen ile doğurttu. Doğumlardan birinde çok nadir görülen 'malformasyon' (acaibat / garip oluşum bozukluğu) vakasıyla karşılaşıldı. Oğlaklardan birinin yüzünün insan simasını andırması, şaşkınlığa sebep oldu. Oğlakların tek tırnaklı oldukları da ifade edildi.

NEDEN OLUŞUM BOZUKLUĞU

Daha önceki doğumlarda bu vaka gibi olmasa da, birkaç oluşum bozukluğu durumu gördüğünü belirten Veteriner Elibol, "Daha önce rastladığım vakalar

inek ve koyunlardaydı. Çift başlı buzağı, el ve ayakları oluşmamış tek gözlü buzağı, beş ayaklı buzağı gibi oluşum bozuklukları ile karşılaştım. Ama böylesini ilk defa görüyorum. Bu sananen ırkı keçilerin normal doğum zamanı gelmişti, fakat hayvanlar doğum yapamadıklarından sezaryene karar verdim. Sonra da bu durumla karşılaştım. Kafası ve yüzü insanı andıran oğlak beni ve sahibi olan köylü vatandaşı şaşkına çevirdi.

NEDENİ A VİTAMİNİ

Öğrendiğim kadarıyla böyle bir vaka en son Zimbabve'deki Lower Gweru kentinde yaşanmış. Olayın nedenini araştırdığımda ise sebebin, aşırı şekilde ve bilinçsizce kullanılan 'A' vitamini uygulamaları olduğu bilgisine ulaştım" diye konuştu. Veteriner, üreticileri bilinçsiz vitamin konularında uyardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız