1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Operasyonlar PKK'nın belini büktü
Operasyonlar PKK'nın belini büktü

Operasyonlar PKK'nın belini büktü

Vatan'dan Can Ataklı, KCK operasyonları sürdükçe PKK eylemlerinin azaldığına dikkat çekti.

A+A-
KCK operasyonları ile sokak hareketlerinin azaldığına dikkat çekilerek, örgütün toparlanmasına fırsat vermeden kalıcı adımların atılması gerektiği belirtildi.

Vatan'dan Can Ataklı, KCK operasyonları sürdükçe PKK eylemlerinin azaldığına dikkat çekti. İşte Ataklı'nın yazısının ilgili bölümü:

Terör örgütünün şehir kolu olduğu gerekçesiyle aralarında BDP’li yöneticilerin de olduğu yüzlerce kişi KCK davası adı altında tutuklanırken, dikkat çekici bir gelişmeyi daha görüyoruz.

Operasyonlar başladığından bu yana gerek Güneydoğu’da gerekse başka bölgelerde PKK sokak hareketleri çok ciddi ölçüde azaldı.

İster yargı bağımsız davrandı ister iktidarın talimatıyla başlatıldı deyin, KCK operasyonları ile sokak hareketlerinin belinin kırılması terörle mücadelede önemli bir adım.

Bu elbette terörde geçici bir gerileme olarak görülebilir, örgütün toparlanması ve kent kadrolarına yeni liderler getirmesi büyük olasılıktır. Ancak bu süre içinde, temel sorunun çözümü için olumlu adımlar atılabilirse, hem KCK operasyonlarına devam etme gereği kalmaz hem de herkesi tehdit eden sokak hareketleri tamamen bitebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız