1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Oral Çalışlar'dan ilginç örnek!
Oral Çalışlar'dan ilginç örnek!

Oral Çalışlar'dan ilginç örnek!

Yazar Oral Çalışlar, 'Kendi camimizi nasıl bombalarız? diye soruyorlar. Atatürk'ün Selanik'teki evini kim bombaladı?'

A+A-

Habertürk ekranlarında yayınlanan Balçiçek Pamir'le Söz Sende dün akşam gazeteci yazar Oral Çalışlar'ı ağırladı. Radikal yazarı Çalışlar ve Pamir Balyoz'u tartıştı.

CAMİYE BOMBA MI OLUR DİYENLER VAR, ATATÜRK'ÜN EVİNİ KİM BOMBALADI?

Oral Çalışlar: Bakalım kendi tarihimize nasıl provakasyonlar var. Kendi camimizi nasıl bombalarız? diye soruyorlar. Atatürk'ün Selanik'teki evini kim bombaladı. Hatta dönemin bir generali Atatürk'ün evini bombalama eylemi için 'çok güzel bir özel harp operasyonu' diye gurula anlatmadı mı? Kendi kültür merkezimizi kim bombaladı, onca provakasyon, olay var geçmişimizde. Sivas katliamından sonra bir askeri yetkilinin söylediği bir şeye tanık oldum. 'O kadar insanın gazını almak gerekiyordu'.

Balçiçek Pamir: Belli bir yaşın üzerindekiler neden daha şüpheli? Unutuyor muyuz acaba?

Oral Çalışlar: Toplumun bir kesiminde AKP'ye dönük bir öfke ve önyargı var. Bunun doğurduğu tavırlar var. Gerçekleri görmekten onları alıkoyan bir öfke bu. Maalesef biz İsviçre'de yaşamıyoruz. 'Nereden çıkıyor bunlar' diye sormak gerçekçi mi? Askerlerin siyasetle olan ilgileri bu ülkede şüpheli bir durum değil ki.
 

BİRAND 'HEPİMİZİ ÖLDÜRECEKLER' DİYE PANİK İÇİNDEYDİ!

Mesela Hrant Dink öldürüldü. Eğer bu darbe planı gerçekleşseydi neler yapacaklarını kim bilir? Darbeler bugün de açıkça savunuluyır kimilerince. Geçenlerde Ahmet Hakan'ın progamında Ataol Behramoğlu açık açık 28 Subat ve 27 Nisan sürecini savundu ve 'iyi olmuştur' dedi.

Balçiçek Pamir: Erol Özkasnak'ın direk sizin için Cumhuriyet'i uyardığını öğrendiğinizde ne düşündünüz?

Oral Çalışlar: Çok üzüldüm tabii. Hisediyordum zaten baskıyı. Ama sadece ben değil ki. Birand ve Çandar'ın başına çok daha kötüsü geldi.

Balçiçek Pamir: Ben Birand'a sormuştum. Ne hissetiniz? diye. 'Ölüyorum sandım' dedi. Çok etkilenmiştim.

Oral Çalışlar: Tabii canım. Biliyorum 'hepimizi öldürecekler' diyerek ciddi bir korku ve kaygı içindeydi. Sadece O mu. Akın Birdal'ı öldüreceklerdi az kalsın. Ben daha sonra isim vererek açık açık yazdım. Bu haberleri yapan, açıkça kullanılan bu gazeteci arkadaşlar ne düşündü, nasıl oldu, biz neyi bilmiyoruz?' diye sordum. İsimlerini vererek yazdım. Ancak bir şey yazan olmadı. Bu andıç tartışılmadı maalesef. O isimler şimdi hala yöneticlik yapıyor.

Galatasaray ve Leeds United maçı sonrası istanbul Hürriyet'in manşeti utanç vericidir. Irkçılığı bu kadar körüklerseniz, güç ve çıkar ilişkilerinin içine bu kadar girerseniz birileri oturup seni kullanmayı düşünür tabi. 28 Şubat'ın andıççı isimlerinin hala yönetici konumda olması korkunç bir durumdur.

Bence yayınlanmasında bu arkadaşların durumu öğrenmesi, toplumun öğrenmesi açısından iyi oldu. Ama burada esas tepkinin gösterilmesi gereken adres Taraf değil bu belgelere imza atanlardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız