1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. ORGAN NAKLİ İÇİN ZAMANLA YARIŞ
ORGAN NAKLİ İÇİN ZAMANLA YARIŞ

ORGAN NAKLİ İÇİN ZAMANLA YARIŞ

AMBULANS HELİKOPTERLER BU SEFER ORGAN NAKLİ İÇİN UÇTU, 1 KARACİĞER VE 2 BÖBREK HASTALARA GÖNDERİLDİ

A+A-

Artvin’de dün beyin ölümü gerçekleşen bir kadından alınan karaciğer ve iki böbrek, nakledilmek üzere Erzurum üzerinden Malatya, İstanbul ve Antalya’ya gönderildi. Yolcu uçağı, organların yetiştirilmesi için bir süre rötar yaptı. 

organnakli1.jpg

Dün Artvin Devlet Hastanesi’nde geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren 75 yaşındaki N.K. isimli kadından alınan karaciğer ve iki böbrek, Artvin’den alınarak ambulans helikopterle Erzurum’a getirildi. Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Uzman Doktor Fatih Kaciroğlu’nun refakatinde Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopterle getirilen organlardan karaciğer, hazır bekletilen ikinci bir ambulans helikoptere alınarak Malatya’ya gönderildi.

organnakli3.jpg

Böbrekler ise Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ambulansla alınarak İstanbul’a gidecek uçak için Erzurum Havalimanı’na yetiştirildi. Erzurum’dan saat 18.50’de İstanbul’a gidecek olan Türk Hava Yolları’nın TK-2707 sefer sayılı tarifeli uçağı organlar için yaklaşık 30 dakika bekletildi. Havalimanındaki işlemlerin ardından uçağa alınan organları taşıyan uçak 30 dakikalık rötarla 19.20’de Erzurum Havalimanı’ndan kalkış yaptı. Erzurum’dan İstanbul’a gönderilen organlardan sağ böbrek, aktarma ile Antalya’ya, sol böbrek ise nakil edilmek üzere İstanbul’dan alınacak.

organnakli2.jpg

Nakil için adeta seferber olan Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Uzman Doktor Fatih Kaciroğlu şunları söyledi:
“Dün akşam itibariyle Artvin Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 72 yaşındaki bir teyzemizin organlarını ailesi başkalarının hayatını kurtarmak için almamıza izin verdiler. 2 Böbrek ve 1 Karaciğer, bugün yapılan operasyonun ardından alındı. Organları Sağlık Bakanlığı’nın helikopter ambulansı ile hızlı bir şekilde buraya getirdik. Karaciğer, buradan ikinci bir helikopter ambulans ile Malatya’daki hastada kullanılmak üzere götürüldü. Diğer iki böbreği helikopter ambulanstan aldıktan sonra saat 18.50’deki İstanbul uçağına yetiştirmek için Türk Hava Yolları ile görüştük. Biz de buradan organları ivedi bir şekilde ambulansımızla birlikte havalimanına yetiştik. Süreç ne kadar uzun olursa olsun yetişme konusunda bir problemimiz olmadı. Türk Hava Yolları ekibi ve kaptan pilotumuz uçağın kalkışını bir müddet beklettiler. Sonunda organları uçağa teslim ettik. Organların ulaştığı hastalarımız inşallah sağlıklarına kavuşacaklar. Organ bağışına bütün vatandaşlarımızın destek vermesini bekliyoruz.”

ucak.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum