1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Organik Çay Fabrikası yükseliyor
Organik Çay Fabrikası yükseliyor

Organik Çay Fabrikası yükseliyor

Rize'nin Hemşin ilçesinde Çaykur tarafından yapılmasına karar verilen Organik Çay Fabrikası'nın planlanandan önce tamamlanması bekleniyor.

A+A-

Rize'nin Hemşin ilçesinde yapımına bir süre önce başlanan Organik Çay Fabrikası'nda inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Temeli Ocak ayında atılan fabrikanın 2009 yılı Mart ayı sonunda tamamlanması hedeflenirken inşaat çalışmalarının hızlandırılarak bu yılın sonunda teslim edileceği belirtildi.

AK Parti Hemşin İlçe Başkanı Halim Bekar, çalışmaların hızlandırıldığını kaydederek, “Bu yılın son gününe kadar fabrikamızın teslim edilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Hemşin'in makûs talihini değiştirip yeniden geriye göçün başlamasını sağlayacağına inandığımız bu fabrikanın tamamlanması için herkes gayret içindedir. Biz de üzerimize düşeni fazlasıyla yaparak bir an önce inşaatın tamamlanmasını sağlama anlamında gayret göstermekteyiz. İnşallah bir aksilik olmazsa 31.12.2008'de fabrikamız Çaykur'a teslim edilecek.” dedi.

Başkan Bekar üreticinin de organik çay olayına sahip çıktığını belirterek, “Geçen yıl 350 üretici organik çaya geçme konusunda taahhüt verdi. Bu yıl bu rakam 500'e ulaştı. Tüm Hemşin bölgesinde yaklaşık bin üreticimiz var. Bu yılsonuna kadar yüzde 90 üreticimizin organik çay üretimine geçeceğini tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

10 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan fabrika faaliyete geçtiğinde yüzde 25 organik çay kalan kısımda ise konvansiyonel üretim yapılacak. 2009 yılında üretime başlanacak fabrikada günde 100 ton çay işlenebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız